17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Amasra'ya teknoloji sınıfı

Amasra Kaymakamlığı'nın katkılarıyla ilçede bulunan Fatih Sultan İlköğretim Okulu ile Amasra Lisesi'nde 2 adet akıllı sınıf oluşturuldu.


Bartın'ın Amasra ilçesi Kaymakamlığı tarafından Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu ve Amasra Lisesi'nde 2 adet akıllı sınıf oluşturuldu. Sınıflar interaktif yazı tahtası, bilgisayar ve projeksiyon cihazları ile donatıldı.

Amasra Kaymakamı Hasan Öztürk, akıllı tahtaların okullara teslimi sırasında, "Bugüne kadar olduğu kadar bundan sonrada eğitime katkılarımız artarak sürecek. Bilgi ve teknoloji çağında öğrenci ve öğretmenlerimizin, teknolojinin imkanlarından yararlanmalarını sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Amasra Lisesi Bilgisayar Formatör Öğretmeni Ahmet Çıtır, "Projeksiyonlu sınıfları uzun süredir kullanıyor ve faydalanıyorduk. Ancak varolan resim ve medya üzerinde müdahale edemediğimiz gibi, öğretmenlerimiz bilgisayar başında kalıyordu.

İnteraktif yazı tahtası uygulaması ile öğretmenlerimizi tekrar yazı tahtasının önüne koyarak çok daha interaktif uygulamalar yapabileceği konuma gelmiştir. Ayrıca işlenen dersler daha sonra tekrar seyredilebileceği gibi öğrenci dersten sonra işlenen konuları bir video dosyasından evine götürüp, tekrar izleyebilme olanağına da kavuşmuştur'' dedi.


Amasra Lisesi Müdürü Recep Işık ise, "Öğretmenlerimizin daha başarılı olması için teknolojik gelişmeleri sürekli takip edip okulumuzda uygulamaya çalışıyoruz. Umuyoruz ki, akıllı sınıf uygulaması ile hem dersler daha zevkli, öğrenmeler daha kalıcı ve paralelinde başarımızda artacaktır. Katkılarından dolayı Kaymakamımız Sayın Hasan Öztürk'e çok teşekkür ederiz'' dedi.

İha
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 09:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?