17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Amasra'ya tünel yapılacak

AMASRA'YA TÜNEL YAPILACAK

Batı Karadeniz Bölgesi ve Türkiye'nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Amasra'ya tünel yapılması için harekete geçildi.

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç, Bartın-Amasra arasında tünel projesi çalışması olduğunu belirterek projenin ardından tünel inşaatı için çalışmaların başlayacağını açıkladı. Milletvekili Tunç, Bartın'ın turistik ilçesine ulaşımı en kolay yoldan gerçekleştirmek amacıyla yapılacak Bostanlar köyü ile Amasra ilçesi arasındaki tünelin Bartın-Amasra arasını üç

dakikaya indireceğini belirterek, Amasra'ya gelen turistlerin Bartın il merkezine uğramadan gitmeyeceklerini, Bartın'ın doğal güzelliklerini, Bartın Irmağını, İnkumu ve Bartın'daki tarihi dokuyu görmek için tünelin büyük bir avantaj sağlayacağını söyledi. Tunç, kısalan yol nedeniyle Bartın merkezi ile Amasra ilçe merkezinin adeta birleşeceğini söyledi. Amasra ilçesindeki 400 milyon metreküp miktarında taşkömürünün çıkarıldıktan sonra taşınmasında tünelin önemli bir işlev göreceğini belirten Yılmaz Tunç,

şöyle konuştu: "Tünel ekonomik anlamda da bölgeye çok büyük bir fayda sağlayacak. Amasra doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla dünyanın en güzel köşelerinden biri. Amasra'yı turizmde bir marka yapmak için çalışıyoruz. Amasra Yolcu İskelesi ve Yat limanı yatırım programına alındı. Fizibilite etüt proje çalışmalarını tamamladık ve imar durumuyla ilgili bürokratik aşamaları tamamladık. Dosya, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından onaylanarak DLH Genel Müdürlüğüne gönderildi. İnşaatın ihale hazırlıklarının ardından yolcu iskelesinin inşaatına başlanacak."

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın il merkezi ilçe ve köylerine yapılan dev yatırımlar nedeniyle Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, tünel ve yolcu iskelesi projeleri nedeniyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a, Adalet Sarayı nedeniyle Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e, turizm yatırımları nedeniyle de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, Bartın ve Amasra halkı adına teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 09:34:00
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 17:05:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?