22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Amatör gruptan profesyonel oyun

15. Bartın Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında Bartın Gençlik Merkezi Tiyatro Topluluğu tarafından "İki ters bir düz" isimli 2 perdelik oyun sergilendi. Amatör tiyatro grubunun oyunu önce ağlattı, sonra düşündürdü ve en sonunda güldürdü.


Bartın Kültür Evi'nde düzenlenen 15. Bartın Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamında amatör tiyatroculardan oluşan grup, profesyonel oyunuyla alkış aldı. Bartın Gençlik Merkezi Tiyatro Topluluğunun sergilediği, Erhan Erginsu'nun yazdığı, Kubilay Menteş'in yönettiği 2 perdelik oyun beğeni kazandı. Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Ertan Orhan ve çok sayıda tiyatro severin izlediği oyun, önce ağlattı, sonra düşündürdü ve en sonunda güldürdü.

Hayatın içinden kesitlerin yer aldığı, dram, magazin ve komediyi bir arada barındıran "İki ters bir düz" isimli oyunda Ayşe Akgün, Ayça Anaz, Anıl Kocabaş, Bilal Öztürk, Burçe Yılmaz, Çisel Yılmaz, Derya Cesur, Didem Kuloğlu, Faik Can Kılıç, Gamze Derin, Kübra Akcan, Kübra Oktay, Melis Güntepe, Özlem Çayırlı, Özlem Gümüştaş ve Songül Yamaç sahne aldı.


Tiyatro severler zaman, zaman ağlarken çoğu kez de güldü. Bartın'ın amatör tiyatrocularını izlemeye protokol üyelerinin gelmemesi ise tepkilere neden oldu. Oyun sonunda izleyenler tiyatro grubunu uzun süre ayakta alkışladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 12:32:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?