22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Annenin feryadı

Bartın’ın Kozcağız Beldesi’nde yaşayan Şarlı ailesi, kalbi delik olan 2 yaşındaki çocukları için vatandaşlardan yardım bekliyor.

Kozcağız Beldesi Şarköy’de oturan Cengiz (31) ve Durkadın (28) çifti, 1995 yılında evlendi ve bugüne kadar 4 çocukları dünyaya geldi. 2000 yılında dünyaya gelen Cemal, kalbinin delik olması ve nefes alamaması sebebiyle doğumdan yarım saat sonra hayatını kaybetti.

Şarlı çiftinin 2001 yılında dünyaya gelen kızları Dilara ise aynı rahatsızlık sebebiyle 2 yıl sonra kalbine yenik düşerek öldü. Şarlı ailesinin 4. çocukları Emrah ise abisi ve ablasıyla aynı kaderi paylaşıyor. 2 yaşındaki Emrah da ölen diğer çocuklar gibi kalbinin delik olması ve bir damarının tamamen tıkalı olması adete ölmü ekliyor.

Gözü yaşlı anne Durkadın Şarlı, maddi durumlarının kötü olması sebebiyle çocuklarını ameliyat ettiremediklerini ve oğullarının gözlerinin önünde eridiğini ifade etti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle annelerden yardım isteyen Durkadın Şarlı, "2 çocuğumu kalp yetmezliği ve kalplerinin delik olması sebebiyle kaybettim. Şimdide 3. çocuğum Emrah’ı kaybetmek üzereyim. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Daha 2 çocuğumun acısını üzerimizden atamamışken, şimdi de Emrah’ın rahatsızlığı bizleri tedirgin ediyor. Önce kadınlardan, sonra da annelerden yardım bekliyorum. Anneler evlat acısının ne olduğunu çok iyi bilir. Bana ve çocuğuma sahip çıkın" dedi.

Tekstil fabrikasında 250 milyon lira maaşla çalışan baba Cengiz Şarlı ise Emrah’ın kalbindeki deliğin her geçen gün daha da büyüdüğünü, çaresiz kaldıklarını belirtti. Çocuğunun nefes almakta zorlandığını da belirten baba Şarlı, "Emrah zaman zaman aniden rahatsızlanıyor. Yüzü gözü morarıyor. Nefes alamıyor. Ölecek duruma geliyor. Hastaneye gidiyoruz, tedavi oluyor ama sağlıklı tedavisini yaptıramıyoruz. Maddi durumumuz kötü olduğu için oğlumuzu ameliyat ettiremiyoruz" dedi. Şarlı ailesi, kalbi delik olan 2 yaşındaki Emrah’ın ameliyat olması için yaklaşık 20 milyar lira gerektiğini belirti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 13:14:47
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 17:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa YAPRAK IP: 85.98.6.xxx Tarih : 13.03.2005 14:33:20
İnşallah durumu iyi olan insanlarımız duyarsız kalmazlar,ne olur bir can da onlar kurtarsa.Hayat hep para para değildir,baze zor durumda olanlarada yardım edilmeli.Sayın ailemiz ben sizleri anlamıyorum iki tane çocuğunuz aynı sorunlardan vefat ediyor ve hala çocuk yapmakta ısrar ediyorsunuz.Bu çocukların ne suçu var,yazık değilmi.Allah yardımcınız olsun.