17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Antik yolda heyelan

ANTİK YOLDA HEYELAN

Bartın ile ilçesi Amasra arasında bağlantının sağlandığı karayolu üzerindeki antik yolda heyelan meydana geldi. Heyelan olmasının ardından ekipler çalışmalara başladı.

Amasra antik yolunda Askersuyu mevkiindeki heyelan mıntıkasındaki, askıda duran taş ve toprak kütlesi, yağan yağışlar neticesinde, yol kenarına düştü. Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonrasında yol kenarları temizlendi. Fahri Trafik Müfettişi Faruk Papila, "Bartın basında çıkan haberler, ilgilileri ve karayollarını harekete geçirmişti. Karayolları, yol kenarındaki su kanalına düşen taş ve toprak kütlesini temizlemişti. Hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle çalışmalar durmuştu. Askıda duran taş ve toprak kütlesi bizleri yanılmadı. Oluşan olumsuz tabiat şartları nedeniyle, oluşan heyelan etkisiyle, askıda duran taş ve toprak kütlesi, yola düştü. Sırada, ikinci bir heyelan tehlikesi var. Toprak yüzeyinde, çatlak oluşmuş bir alan var. Bu alan üzerindeki ağaçlar, en kısa zamanda budanırsa, heyelan tehlikesi azalabilir. Geçen yıl, bu mıntıkadaki oluşan heyelanda, yola düşen ağaçların, trafik akışını engellediğini unutmamak lazımdır" dedi.

Fahri Trafik Müfettişi Faruk Papila, heyelan bölgesindeki ağaçların, yola kayarak, olası bir trafik kazasına neden olmadan, trafik akışını engellemeden, acilen budanmasını gerektiğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 11:44:01
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 11:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?