22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Ardıç, kolon kanserine iyi geliyor

ARDIÇ, KOLON KANSERİNE İYİ GELİYOR

Bartın Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tümen, İzmir'de düzenlenen "2.Odun Dışı Orman Ürünleri Paneli"nde Orman Yan Ürünleri ile ilgili tebliğ sundu. Panelde uzmanlar, orman dışı ürünlerin kolon kanserine, tüberküloz ve şeker hastalığına faydaları anlatıldı.

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Ürünleri Kimyası ABD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tümen, İzmir'de, T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü ve Ege İhracatçılar Birliklerinin ortaklaşa düzenledikleri "2.Odun Dışı Orman Ürünleri Paneli"nde "Türkiye'de Doğal Olarak Yetişen Ardıç Türlerinin (Juniperus ssp.) Farmakolojik Kullanım Alanları" ile ilgili tebliğ sundu. Panelde ülkemizde önemli bir yere sahip olan ardıç türlerinin, başta kolon kanserine, tüberküloza ve şeker hastalığına karşı kullanımı olmak üzere diğer kullanım alanları ile ilgili bilgiler verdi. Ayrıca ekstraktlarının nöronlar arası iletişimi sağlayan nörotransmitterlerin ortaya çıkardığı sancılara karşı da olumlu etki gösterdiğini, farmakoloji ile ilgili çok geniş kullanım alanlarının bulunduğunu ve bu türlerin mutlaka değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Yrd. Doç. Dr. İbrahim Tümen bu çalışmada Türkiye'de doğal olarak yetişen Boylu Ardıç (J.excelsa Bieb.), Kokulu Ardıç (J.foetidissima Willd.), Katran Ardıcı (J.oxycedrus L.), Finike Ardıcı (J.phoenicea L.), Sabin Ardıcı (J.sabina L.) ve Adi Ardıç (J.communis L. subsp. nana) türlerinin ve dünyada yetişen diğer Ardıç türlerinin farmolojik alanlardaki kullanımlarının araştırıldığını ifade etti.

ARDIÇ, KOLON KANSERİNE İYİ GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2009 Salı 09:46:03
Güncelleme :27 Ekim 2009 Salı 16:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?