17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Arıcılık kursunu bitirenlere belge

ARICILIK KURSUNU BİTİRENLERE BELGE VERİLDİ

Bartın merkeze bağlı Kozcağız Beldesinde Tarım İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Arıcılık Kursuna katılarak başarılı olan kursiyerlere belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Törene Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, Kozcağız Belediye Başkan Mustafa Karaman, Tarım İl Müdürü Yardımcısı Cengiz Karabulak, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Hüseyin Bilasa, Kozcağız Tarım Danışman Eyüp Yatgın,teknik personel, ve kursiyerler katıldı. Belge dağıtım töreninde ilk olarak söz alan Bartın Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz, "Bartın arıcılık açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Her yıl üretim sezonunda açılan bu kursların sayesinde arıcılık teknik kurallarına uygun yapılarak kovan baş verimi artırılması hedefleniyor. Böylelikle yetiştiriciler Bartın ve ülkemizin GSYİH'na hiç de küçümsenemeyecek düzeyde katkı sağlıyor. Yalnız bu üretimi markalaştırma yolunda gayret sarf etmeliyiz. Böylelikle ürünlerimizin pazarlamasını bölgemizin tanıtımın da yaparak gerçekleştirmiş oluruz. Bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız. 30 ve üzeri sayıda kovan varlığına sahip arıcılarımıza Tarım ve Köyişleri Bakanlığımızca kovan başına 6 lira destekleme ödemesi yaptık. 2009 yıl için bu miktarı 55 bin lira olarak gerçekleşti ve desteklemeler devam edecek. Çoğunluğu gençlerden oluşan kursiyerleri ve kursun açılmasında destek veren Kozcağız Belediye Başkan Mustafa Karaman'a ve kursta görev alan personelime huzurlarınızda teşekkür ederim" dedi.

Belge dağıtım töreni sırasında kursiyerlerin oldukça verimli bir üretim sezonu dolayısıyla çok sevinçli olduklar gözlerden kaçmadı. 10-15 gün içerisinde bal hasatına başlayacaklarını söyledi. Ardından başarılı kursiyerlere belgeleri dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 17:33:01
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 17:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?