22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Arıt Belediyesi'nden dev yatırım

Bartın merkeze bağlı Arıt Beldesi'nde 5 milyon TL bedelinde kanalizasyon projesinin yapımına başlandı.


Arıt Belde Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 3 milyon 500 bin TL'lik içme suyundan sonra şimdi de 5 milyon TL'lik kanalizasyon projesinin yapımına başlandığı bildirildi. Bu dönem altyapı çalışmalarını kalıcı olarak çözmeyi düşünen Arıt Belediyesi, kalıcı yatırımlarını yapmaya başladı. Arıt Belde Belediye Başkanı Şahidi Kuşçu, "Bilindiği gibi 29 Mart 2009 yerel seçimlerinden sonra içme suyu inşaatı başlamıştı. Kanalizasyon ile içme suyunun aynı zamanda yapılmasını Belediyemiz, planlandığı gibi uygulamaya başladı.

Kazılan yollardan her 2 alt yapı geçtikten sonra üst yapımına başlanmış olacak. İlk çalışmalar Menteşpiri Mahallesi Atatürk Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Dalbu Caddesi, Tüloğlu Caddesi, Nuhlar Caddesi ve bağlı sokaklarında olacak. Bunlar bittikten sonra proje içme suyu çalışmalarıyla paralel bir şekilde devam edecek, kanalizasyon projesinin toplayıcılarla birlikte toplam uzunluğu 18 km civarında olacak. Teknik, araç ve personel altyapı takviyelerini yapan belediye, kanalizasyon uygulamalarını da kendisi yapıyor" dedi.


Arıt Belde Belediye Başkanı Şahidi Kuşcu, "Başlatılan çalışmalarda amaç 2010 yılı sonuna kadar kanalizasyon çalışmalarını bitirmek. Bu zamana kadar içme suyu çalışmaları da bitmiş olacak. İkinci amacımız ise 2011 yılından sonra bozulan yollarımızı asfalta hazır hale getirip tüm mahalle yollarımızı asfaltlamak olacak. Planladığımız çalışmalarla Arıt beldemizi ayrıcalıkları olan bir belde yapmak istiyoruz. İlklere imza atmak bize ayrıca haz veriyor.

İçme suyundaki polietilen uygulamasından sonra şimdi de Bartın'da ilk arıtmayı kuran belediye olmak istiyoruz. Planladığımız hedeflere ulaşmak içinde var gücümüzle çalışıyoruz. Kazanan beldemiz olsun istiyoruz. Bunu içinde 'gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz' sloganımız her zaman yol kılavuzumuz olacaktır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 11:25:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?