22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Arıtlı selzedelere para yardımı

Bartın'da sel felaketinde en çok zarar gören beldelerden olan merkeze bağlı Arıt Beldesi'nde selden zarar gören vatandaşlara nakdi yardım yapıldı.

Arıt Belde Belediye Başkanı Şahidi Kuşcu yaptığı açıklamada, selde zarar görenlere mağduriyet durumuna göre değişik oranlarda nakit para yardımı yapıldığını bildirdi. Arıt Beldesi'nde 14-15 Temmuz 2009 ve 18 Temmuz 2009 tarihlerinde meydana gelen yoğun yağışlar nedeniyle zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere Başbakanlık Acil Destek Programı çerçevesinde Bartın Valiliği adına tahsis edilen ödenekten toplam 31 kişiye 250 TL ile bin 500 TL arasında değişen nakdi yardım yapıldı.

Arıt Belde Belediye Başkanı Şahidi Kuşcu, "Yardımlar bir nebze de olsa selin acılarını dindirmiştir. Zaman kaybetmeden vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için gönderilen bu paralar vatandaşımızın yalnız ve sahipsiz olmadığının en güzel göstergesidir. Değerlendirmede gözden kaçan bazı mağdur vatandaşlarımız var. Onların da mağduriyetinin giderilmesi için gerekli girişimlerimizi yapacağız. Allah kimseye doğal afet göstermesin" dedi.

Arıtlı sel zedeler yardımlarını Ziraat Bankası Bartın Şubesinden almaya başladı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 16:17:49
Güncelleme :23 Ağustos 2009 Pazar 16:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?