16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Arıtma tesisi yetersiz!

Bartın'da yıllardır bitmek bilmeyen su sorunu, bu yıl da kendisini gösteriyor.

Vatandaşlar, musluklardan akan çamur gibi sulardan şikayetçi olurken, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Kara, 2 yıl önce kurulan arıtma tesisinin, Bartın'ın suyunun arıtılması için yeterli olmadığını söyledi.


Bartın'da vatandaşlar, özellikle yağışlı günlerde gözle görülecek kadar çamur akmasından şikayetçi oluyor. Halk artık bu sorunun bir an önce çözümlenmesini ve evlerindeki akan suyu kullanabilmek istiyor. Bartın gibi bol yağış alan ve yıllık yağış miktarı meteorolojinin verilerine göre metrekare başına ortalama bin milimetre olan bir yerde su sorununun olması hayretle karşılanıyor. Vatandaşlar, "Mevla yağdırıyor ama belediye veremiyor" diyerek, çeşmeden akan sulara tepki gösteriyor.


Bartın Türbe mevkiinde 2 yıl önce kurulan arıtma sistemlerinin çalışmadığı da iddia ediliyor. Arıtma sisteminin kullanılması için 7 milyon TL para gerektiği söyleniyor. Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Toprak İlmi ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ömer Kara, "Ovacuma'dan alınan suyun 2 yıl öncesine kadar arıtılmadan doğrudan şehir şebekesine veriliyordu. 2 yıl önce arıtma sistemi kuruldu, yalnız temiz bir su için sadece arıtma tesisi kurmak yeterli olmaz. Çünkü su şebekesinin eski olması arıtılan suyun kirlenmesine sebep oluyor. Bu işlem iki aşamalı bir iştir, arıtma sistemi tam teşekküllü çalışacak ve eskiyen şehir şebekesinin değişmesi gerekli" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 16:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?