17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Arkeolojik kazı yapılacak

AMASRA'DA ARKEOLOJİK KAZI YAPILACAK

Batı Karadeniz Bölgesi'nin tarihi ve turistlik ilçesi Amasra'da Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi tarafından arkeolojik kazı çalışmaları yapılacak. Arkeolojik kazılar öncesinde Bartın'ın Amasra İlçesinde kazı çalışmaları ile ilgili ön çalışma yapıldı.

Bartın İl Özel İdaresi 2010 yılı Çalışma ve Performans programında bulunan arkeolojik kazı çalışmaları ile ilgili olarak Bartın Valisi İsa Küçük'ün öncülüğünde İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Amasra Müze Müdürlüğü katkılarıyla Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya fakültesi Arkeolojik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Bingöl Başkanlığında, Amasra İlçesinde kazı çalışmalarına başlanılabilmesi için ön çalışma yapıldı. Ön çalışma sırasında Ankara Üniversitesi Araştırma Görevlileri Doktor Görkem Kökdemir, Araştırma Görevlisi Muharrem Oral, Arkeolog Işık Bingöl Bartın İl Özel İdaresi Dış İlişkiler Müdürü Zühal Buyuran, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ayşegül Yaylı, Amasra Müze Müdür Vekili Sultan Tutar çalışmalar sırasında hazır bulundu.

Amasra'da yapılan incelemeler ile ilgili Prof. Dr. Orhan Bingöl ve ekibi tarafından hazırlanacak olan detaylı Bilimsel Rapor Bartın Valiliğinin bilgisine sunulacak.

AMASRA'DA ARKEOLOJİK KAZI YAPILACAK
AMASRA'DA ARKEOLOJİK KAZI YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 11:14:02
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 14:09:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?