18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Artık doktor hastanın ayağına gidiyor

ARTIK DOKTOR HASTANIN AYAĞINA GİDİYOR

Artık hasta olunca doktora gitme devri sona erdi. Bundan böyle doktorlar hastaların ayağına kadar gidip, hastayı tedavi ediyor. Deyim yerindeyse artık, "Doktor, hastanın ayağına" geldi devri yaşanıyor.

Bartın Sağlık Müdürlüğü Eğitim Çalışmaları kapsamında başlattığı proje ile hastaların ayağına kadar gidiyor. Sağlık Müdürlüğü daha önceden hasta olunca doktora giden vatandaşları, beklemeden hastanın ayağına gidiyor. Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan "Diyabet ve Beslenme Eğitim Günleri" kapsamında Bartın'daki diyabetlilere ulaşmaya devam ediyor. Diyetisyen Aslı Erkaya tarafından yapılan eğitimlerde hastalara, "Diyabetin nedenleri, belirtileri, komplikasyonları, diyabette temel tedavi olan tıbbi beslenme tedavisinin ilkeleri, Kan şekerini etkileyen besinler, fiziksel aktivitenin, diyabete ve bağlı hastalıklara etkisi, tatlandırıcılar ve diyabetlik ürünler" konularında bilgiler veriliyor.

Bartın Sağlık Müdürlüğünün "Doktor hastanın ayağına geldi" çalışması kapsamında 260 diyabet hastasına bilgiler verildi. Hastalar da doktorların gelerek eğitim vermesini takdirle karşıladı.

ARTIK DOKTOR HASTANIN AYAĞINA GİDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2010 Salı 13:44:01
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 00:58:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 217.191.80.xxx Tarih : 31.03.2010 14:22:11

oldu görürsem söylerim doktor sayimiz demekki okadar cok ki doktorlar hastanin ayağına gidecek birseyide abartmayalim