22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

ASKF Başkanı ve gazeteciler şokta!

Bartın'da start alan 18 Yaş Altı Amatör A Gençler Ligi maçlarının ilk gününde Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Turgut Altınçubuk ve gazeteciler, sahaya sokulmadı.

ASKF Başkanı Altınçubuk, Gençlik ve Spor İl Müdürü'nün davranışını kınadığını belirtirken, bu uygulamanın keyfi bir uygulama olduğunu belirtti.
Bartın Ömer Tepesi Futbol Sahasında oynanan 18 Yaş Altı Amatör A Gençler Ligi müsabakalarının başlamasına dakikalar kala ASKF Başkanı Turgut Altınçubuk ve Bartın'da görev yapan gazeteciler futbol sahasına sokulmadı.

Saha görevlisi tarafından sahadan çıkartılan ASKF Başkanı Turgut Altınçubuk, yapılan hareketi kınadı. ASKF Başkanı Altınçubuk, "Saha görevlisi sahanın içerisine foto muhabirinin giremeyeceğini ve resim çektiremeyeceğimizi söyledi. Bu tür olaylarla ilk defa karşılaştığımız için, hayretle dondum kaldım. Neden içeriye giremeyeceğimizi sorduğum zaman 'Bana verilen emir bu, ben foto muhabirini içeri sokamam' cevabını aldık. Bu uygulama şimdi mi çıkıyor ? Biz takımlarımızla hatıra fotoğrafı çektireceğiz.

Bu nasıl iş ? Biz başka bir devlette mi yaşıyoruz ? Saha görevlisi, sahanın içerisine kesinlikle sokulmayacağımı emredildiğini söyledi. Ben bütün kulüpler tarafından seçilmiş Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığı yapıyorum. Benim futbol federasyonu tarafından sahanın içine girme yetkim var. Buna hiç kimsenin ne etkisi, ne de yetkisi olur. Beni buradan kimse çıkartamaz. Benim saha içerisine girişimin yasak olduğunu söylediler. 'ASKF Başkanı saha içerisine giremez' dediler" dedi.


Gazetecilerin, "Sahaya gazeteci ve sizin alınmamanızın talimatı kim tarafından veriliyor ? Talimatlarda bu uygulama var mı" sorularına ASKF Başkanı Turgut Altınçubuk, "Bu emri herhalde müdür bey veriyor. Gerekçesinin olup olmadığını bilmiyorum. Onu müdür beye sormak lazım. Bu olaylar müsabaka başlamadan önce cereyan etti. Müsabaka başladığı zaman biz yetkimizi biliyoruz, nerede oturacağımızı nerede kalkacağımızı da biliyoruz. Ama müsabaka başlamadan önce hiç kimsenin bize bu şekilde davranması hoş bir
şey değil. Maç başlamadan ve bittikten sonra gazeteciler çekim yapabilir ve görüntü alabilir. Buna kim engel olabilir? Bu profesyonel müsabakalarda da aynı şekildedir. Şu amatör maç, ayrıca müsabaka esnasında da değil müsabaka öncesi görüntü alması söz konusudur" dedi.
Bartın Gençlik ve Spor İl Müdürü Şakir Erdem, kendisi hakkındaki iddiaları cevapsız bıraktı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Şakir Erdem, kendisinin demeç verme yetkisinin olmadığını da sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 09:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?