17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

At arabasıyla 40 yıl!

40 YILDIR AT ARABASIYLA NAKLİYECİLİK YAPIYOR

Bartın'da yaşayan Mükerref Kalafat, 40 yıldır at arabası ile nakliyecilik yaparak geçimini kazanıyor.

Günümüzde taşımacılık alanında birçok hızlı gelişme ve yenilikler olmasına rağmen, insanlar bazı alışkanlıklarından vazgeçemiyor.

40 yıldır at arabası ile taşımacılık yapan Mükerref Kalafat, at arabasının diğer teknoloji ürünlerine oranla daha masrafsız olduğunu belirtti. Geçimini taşımacılık yaparak sağlayan Kalafat, şöyle konuştu:

"Yeni nesil, at arabası gördüğü zaman şaşırıyor. Bu gayet normal. Ama at arabasının Bartın'da önemli bir yeri var. Ticaret gemileri eskiden Yalı'ya kadar gelir Bartın'dan yük alıp giderdi. O zaman nakliye at arabası ve eşeklerle yapılırdı. Onun için at arabasının ayrı bir yeri var. Şimdi kamyonet, kamyon, pikap veya başka taşıma araçları kullanılıyor. At arabasının çevreye zararı yok. Sesi çıkmaz, gürültüsü olmaz, arada sırada kişner. Yağı olmaz, toz yapmaz, amortisörü olmaz. Diğer araçlara benzeyen tek yönü freni olmasıdır. Bunu da ben yapıyorum. İpi çekince at haliyle duruyor. Kasasına da atın çekebileceği kadar yük alıyorum. Çarpma ve kaza riskimiz az. Bizi tercih edenlere teşekkür ederim."

Mükerref Kalafat, Bartın'da, daha önce birçok at arabası olduğunu ve kum, çimento, tuğla, kiremit ve ev eşyalarının taşınmasında büyük pazara sahip olan at arabalarının artık etkisini kaybettiğini belirtti. Mükerref Kalafat, at arabasının sürekli bakımını yaptığını ve her zaman nakliye ve taşımacılık için hazır olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 14:23:04
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 15:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?