17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Ata'nın sözüne ceza!

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, denetim için gittiği bir veteriner kliniğinde yazılı bulunan Atatürk'ün Köylü Milletin Efendisidir sözlerinin kaldırılmasını istedi.

Veteriner kliniğinin önündeki yazı yönetmeliği aykırı olduğu için kaldırıldı.Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Havyan Sağlığı Şube Müdür Vekili Ersin Sarıçam ile Veteriner Hekimler Odası Bartın İl Temsilcisi Erdem Sancar, geçtiğimiz hafta Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan veteriner Tolga Kandıralı ve Tolga Güney'e ait veteriner kliniğine denetime gitti. Denetimde, yönetmeliğe uygun olmaması nedeniyle veteriner kliniğinin önünde ve içerisinde yazılı bulunan Atatürk'ün Köylü milletin efendisidir sözlerinin 1 hafta içerisinde kaldırılmasını, aksi takdirde cezai işlem yapacaklarını belirtti.

Uyarı üzerine dış cephede bulunan yazı kaldırıldı, içeride bulunan yazılar ise kaldırılmadı.Veteriner Hekim Tolga Kandıralı yazının 12 yıldır bulunduğunu belirterek, Geçtiğimiz hafta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden Erdem Sancar ve Ersin Sarıçam kliniğimizi denetlemeye geldiler. Kliniğin dış cephesin bulunan Köylü milletin efendisidir yazısının yönetmeliğe aykırı olduğunu söyleyerek, bir hafta içinde silinmesini istediler. Biz de yazıyı silmek zorunda kaldık. Ancak kliniğimizin içinde aynı yazılar mevcuttur. Biz bu yazıyı 2001 yılında astık. Bu zamana gelinceye kadar, hiçbir tarım müdürü böyle bir uygulama yapmamıştır. Yaşananlardan dolayı büyük üzüntü içindeyiz dedi.

Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram ise veteriner kliniğine Hayvan Sağlığı Şube Müdür Vekili Ersin Sarıçam ve Veteriner Hekimler Odası Bartın İl Temsilcisi Erdem Sancar'ın denetime gittiğini açıklayarak, Şube müdür vekili arkadaşımız ve il temsilcisi Erdem bey veteriner kliniğine giderek, kliniklerin iç ve dış cephelerine asılan yazıların mevzuata aykırı olduğunu belirtti. Kliniğin içindeki Köylü milletin efendisidir yazısının altında Nazar duası bile var. Arkadaşlarımız bunun da kaldırılmasını istedi. Konu bundan ibarettirdiye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2013 Pazartesi 18:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?