22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Atatürk posterine tepki - Video

Bartın'ın Amasra ilçesinde asılan poster tartışma konusu oldu. Batı Karadeniz Bölgesi'nin tarihi ve turistlik ilçesi Amasra'ya gelen yerli turistler Mustafa Kemal Atatürk'ün asılan posterinin Atatürk'e benzemediğini iddia etti. Posterin yakınında toplanan bir grup yerli turist, asılan posterin kaldırılmasını istedi.

Bursa'dan tatil için gelen Samet Tamer, "Amasra gibi şehirde Atatürk'e benzemeyen bir resmin olmasına kendi adıma yakıştıramadığım için böyle bir tepkide bulundum. Atatürk'ün resmi olması lazım. Şuanki resim Atatürk'e benzemiyor. Bu olmaması lazım" dedi. İzmir'den gelen Emre Barış Yıldırım ise, "Şimdi ülkemizin en önemli insanlardan birisi Mustafa Kemal Atatürk. Değerlerimizi belli etmek için resimler ortaya konuluyor. Hiç Atatürk'e benzemiyor. Atatürk'e yakışır bir resim değil. Yanlış bir şey. Geçen gün de Türkiye'nin başka bir yerinde aynı durum oldu. Atatürk'e benzemeyen resimlerle insanların önüne çıkıyorlar. Dikkat göstermemiz gerek" dedi.

Atatürk'e benzemediği iddia edilen posterin yakınında toplanan kalabalık, hep birlikte "Atatürk'e yakışmayan böyle posterleri istemiyoruz" diyerek bağırdı. Kalabalık alkışlarla olayı protesto ederek dağıldı. Öğretmenevindeki tartışmalara yol açan posterin CHP Amasra İlçe örgütü tarafından asıldığı ileri sürülüyor.

Yaklaşık 20 gün önce de, Uşak'ta aile hekimliği uygulaması kapsamında 101 hekimin yerleştirme ve kura töreni içilen salona asılan poster, sert tepkilire neden olmuş ve posterdeki kişinin Atatürk'e benzememesi nedeniyle Uşak CHP İl Örgütü ile Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak şubesi tarafından rezalet, skandal olarak değerlendirilmeleri yapılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 16:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?