17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Atatürk törenle anıldı

Mustafa Kemal Atatürk'ün, ölümünün 70. yıldönümü Bartın merkeze bağlı Kozcağız beldesinde törenlerle anıldı.


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yıldönümünde Kozcağız Beldesi Belediye Meydanı'ndaki Atatürk büstünün önünde düzenlenen törenle anıldı.

Tören, Kozcağız Belediye Başkanı Meliha Okutay, bucaktaki tüm resmi ve özel kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla başladı. İlk olarak Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı. Saat 09.05'te sirenlerin çalması ve bayrağın yarıya indirilmesiyle birlikte saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Kozcağız Belediye Başkanı Meliha Okutay 10 Kasım sebebiyle mesaj yayınladı.
Kozcağız Belediye Başkanı Meliha Okutay, "Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, kendisini milletine adamış, bağımsızlık ve özgürlük yolunda karşısına çıkan tüm güçlüklere direnmiş, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla başka milletlere örnek olmuş, milletimizin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş ölümsüz bir liderdir. Ulu Önder Atatürk Kurtuluş Savaşı ile Türk Milleti'nin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır. Atatürk'ün bizlere bırakmış olduğu bu değerli mirası geleceğe taşıyabilmek için uğrunda büyük bedeller ödenen yurdumuza ve bağımsızlığımıza her şartta sahip çıkmalıyız ve laik Cumhuriyetimizi yaşatmanın ve yüceltmenin hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu asla unutmamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 70. yıl dönümünde, bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyor, manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 09:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?