17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Atatürk törenle anıldı

ÜNİVERSİTEDE 10 KASIM TÖRENİ

Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 72. Yıl dönümü nedeniyle Bartın Üniversitesinde anma töreni düzenlendi.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda devam etti. Törene, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Erol, akademik ve idari birim yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Rektör Kaplan, Bartın Üniversitesi Konferans Salonunda günün anlam ve önemine yönelik olarak konuşmasında, "Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 72. Yıl dönümünde onu anmak için beraberiz. Milletçe ona şükranlarımızı, saygılarımızı sunuyoruz. Milletlerin tarihinde bir yıkıntıdan yine dünyada kendisini şanla şerefle temsil eden bir devleti kurma bahtiyarına eren kahramanlar gerçekten çok azdır. Ama Atatürk'ün kişiliği ve yaptıkları sadece milli mücadelede bir komutan olarak görev alma değil, asıl ondan sonra başlıyor. Ve belki de bugün bütün dünya milli mücadeledeki bu eşsiz kumandanlığın yanında bir devlet adamı olarak da Onu takdir ediyor. Atatürk gerçekten milletlerin kendisine gıptayla sahip olmayı arzu ettiği bir devlet adamıdır. Yıkıntılar içerisinden bir devlet çıkaran ve bunu çağdaş dünyada yer almak üzere pek çok alanda atılımlar yapan bir devlet adamıdır. Atatürk bilimde, bilimsel çalışmalarda devletimizin ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde dahi bilimle ilgilenmekten bir an için geri kalmamıştır. Atatürk bir milleti varlık mücadelesini sadece kazanılan savaşlardaki kahramanlıklarla sınırlı görmemiş ekonomik alanda, siyasi alanda, sanat anında, düşünce alanında, yeniden ortaya koyacak ve çağdaş dünyayı yakalamamıza yine kendi ifadesiyle muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmayı hedeflemiştir" dedi.

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan'ın konuşmasının ardından Üniversite öğrencisi Funda Kübra İlhan tarafından "Atatürk'ü Düşünüyorum" adlı şiir okundu. Daha sonra İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Arslan "1923'ten 2009'a Türkiye Ekonomisi" konulu bir konferans verdi.

ÜNİVERSİTEDE 10 KASIM TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2010 Çarşamba 16:41:05
Güncelleme :10 Kasım 2010 Çarşamba 18:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?