22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Avrupalı konuklar Amasra'da

Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğini yaptığı "Arıon Çalışma Ziyareti Ev Sahipliği Projesi" kapsamında , 9 ülkeden 13 eğitimci, 5 günlük çalışma programı için Amasra'ya geldi.

Amasra'ya gelen konuklar için yapılan karşılama törenine Bartın Vali Yardımcısı Türker Öksüz, Amasra Kaymakamı Hasan Öztürk, Bartın Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Amasra İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Özkök, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İngiltere, Polonya, Litvanya, İskoçya, Fransa, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, İsveç ve Almanya'dan gelen 14 eğitimciye Bartın Yöresi Halkoyunları ekibi tarafından gösteri yapıldı. Yabancı konuklar, Anadolu Otelcilik ve Uygulama Oteli toplantı salonunda çalışmalarını gerçekleştirdi.

İlçe Merkezindeki İlköğretim Okulları, Liseler ile Halk Eğitim Merkezini ziyaret eden Avrupa'lı konuklara Bartın, İnkum ve Amasra'nın tarihi değerleri anlatılarak, turistik yerler tanıtıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Özkök, "Çalışma ziyareti ev sahipliği kapsamında yapılan çalışmalar, kurumlarımız, ilçemiz, hem de ülkemiz adına çok faydalı ve olumlu geçmiştir. Ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlamış olup ziyaretçilerimiz Milli Eğitim sistemimizi yakından tanıma fırsatı bularak ülkemizin eğitim sistemini kendi eğitim sistemleriyle karşılaştırma imkanları bulmuştur" dedi. Özkök, çalışmada emeği geçen tüm idareci ve öğretmenile Bartın AB Koordinatör öğretmeni Cevdet Duran'a teşekkür etti.

 Bartın'ın İnkumu Beldesi ve Amasra ilçesine hayranlığını dile getiren Avruyapı eğitimciler, 5 günlük çalışmalarının ardından kentten ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 14:14:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?