17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Avrupalı öğrenciler Bartın'da

AVRUPALI ÖĞRENCİLER BARTIN'DA

Avrupa Birliği Comenius Okul Ortaklığı kapsamında Polonya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Malta, Kuzey İrlanda, İsveç, Slovenya ve Portekiz'den 13 öğrenci ve 20 öğretmen Bartın'a geldi.

Bartın Hendekyanı İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen Avrupa Birliği Comenius Okul Ortaklığı kapsamında 8 ülkeden 13 öğrenci ve 20 öğretmen öğrenci ve öğretmenler ile tanıştı. Projeye Polonya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Malta, Kuzey İrlanda, İsveç, Slovenya, Portekiz'den öğretmen ve öğrenciler katıldı. Polanya'dan gelen öğrencilerin öğretmeni Katarzyna Wlodarczyn, "Burada olmaktan gerçekten çok memnun olduk. Küçük Avrupalıları gördüğüme sevindim. Projemizde bununla alakalı küçük Avrupalı çocuklar birbirlerini tanıyorlar ve kaynaşıyorlar.Projemize katılan bütün ortak ülkelerimize çok teşekkür ediyorum. Şu anda Fransa, İngiltere burada olamadı ama zannedersem Fransa bu akşam katılacak. Özellikle Türk ekibine ve özellikle Tayfun beye çok teşekkür ediyorum, bu sıcak karşılamalarından dolayı. Türk insanın misafirperverliğini bildiğim için burada çok rahat edeceğimizi umuyorum" dedi.

Hendekyanı İlköğretim Okulu Müdürü Tayfun Erol ise, "13 öğrenci 20 öğretmen Polonya, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Malta, Kuzey İrlanda, İsveç bizim projemizin ortak ülkeleri. Projemiz 3 gün sürecek. Okulumuz gezilip tanıtılacak. Okul aile birliğimizin hazırladığı yemeği okul kantinimiz de misafirlerimize ikram edeceğiz. Yine Amasra turumuz var. Daha da renkli olacaktır. Çok özel bir bilgi birikimi ile gelmişler. Cuma günü Safranbolu'ya bir gezimiz olacak. Hafta sonu ise ülkelerine geri dönecekler" diye konuştu.

Daha sonra 8 ülkeden gelen öğrencilere, Hendekyanı İlköğretim Okulu'nun öğrencilerden oluşan folklör ekibi, oyunlarını sergiledi. Öğrencilere ayrıca çeşitli hediyeler verildi.

AVRUPALI ÖĞRENCİLER BARTIN'DA
AVRUPALI ÖĞRENCİLER BARTIN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2011 Çarşamba 16:34:02
Güncelleme :23 Mart 2011 Çarşamba 16:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?