17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Avukatlar Günü

Bartın Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü sebebiyle bir yemek düzenledi. 

Yemeğe katılan Avukat Milletvekili Yılmaz, demokrasinin tam anlamıyla işlemesi, sosyal ve ekonomik kalkınmanın sağlanması, hukuk sistemimizin çağa yakışır, hukukun üstünlüğü ilkesine uygun olmasından geçtiğini ifade etti. 

5 Nisan Avukatlar günü sebebiyle Bartın İnkumu Sunset Hotelde gerçekleştirilen Avukatlar Günü programına Bartın Valisi İsa Küçük, Ak Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın Barosu Başkanı Şeref Yıldız, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, İl Protokolü, Hakimler, Savcılar, Noterler ve Bartın Barosuna kayıtlı avukatları katıldı. Bartın Barosu Başkanı Şeref Yıldız, "Yargının 3 sacayağından biri olan savunmanın önemlidir. Avukatların meslek yaşamındaki zorlukları hafife alınamaz" dedi.

Bartın Valisi İsa Küçük ise, hukukun önemine değinerek, Türkiye'nin son yıllarda hukuk alanında gerekli olan önemli değişiklikleri gerçekleştirdiğini belirtti. Pozitif hukukun önemine dikkat çeken Vali Küçük, tüm Avukatların Avukatlar gününü kutladı. Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Bartın Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Üyesi Avukat Yılmaz Tunç da programda yaptığı konuşmada Avukatlar gününde Bartınlı Avukatlarla birlikte olmaktan büyük memnunluk duyduğunu belirterek tüm Avukatların Avukatlar gününü tebrik etti. Milletvekili Tunç, "Ak Parti iktidarının Türkiye'yi her alanda geliştirmek ve Cumhuriyetimizin 100. yılına hazırlamak istemektedir. Bunun için de hukuk reformu önemlidir. 

Sivil anayasa çalışmaları, yargı reformu, AB uyum yasaları ve gündemdeki hukuki konular Türkiye'nin önemli bir konuma sahip olduğunu göstermektedir. Demokrasinin tam anlamıyla işlemesi, sosyal ve ekonomik kalkınmanın sağlanması, öncelikle hukuk sistemimizin çağa yakışır, hukukun üstünlüğü ilkesine uygun olmasından geçmektedir. Ak Parti iktidarının 1. döneminde başta Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerine İlişkin Kanunla Ceza sistemimizde çağa yakışır önemli değişiklikler oldu. 2002 yılından bu yana bine yakın kanun değişti. Hayat değiştikçe, teknoloji ilerledikçe, ticari hayatta farklı ilişkiler geliştikçe, hukuk sistemimizde de çağa uygun yeni değişiklikler yapma zarureti kaçınılmaz oluyor. Avrupa Birliği ile müzakere aşamasında olan Türkiye Cumhuriyetini tam anlamıyla demokratik, laik sosyal bir hukuk devleti olması için çalışıyoruz. Görevimiz ve amacımız hukukun üstünlüğünü tesis ederek, insanlarımızın haklarını en etkili bir şekilde kullanmalarını sağlamak. 

Temel hak ve özgürlükleri İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin getirdiği ilke ve standartlarda güvence altına almaktır" dedi. Ceza sistemimizdeki yeniliklerden sonra sıranın hukuk alanındaki yeniliklere geldiğini belirten Milletvekili Yılmaz Tunç, Türk Ticaret Kanunu ve Türk Borçlar Kanununun TBMM'nin gündeminde yer aldığını söyledi. 

Türk Ticaret Kanunu Tasarısının Adalet Komisyonunda görüşülüp, Genel Kurul gündemine alındığını belirten Tunç, Borçlar Kanunu Tasarısının da Adalet Komisyonunun Alt Komisyonunda görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2008 Cumartesi 17:33:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?