17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Ay tutuldu davullar çaldı

Yılın ilk tam ay tutulması gece yarısı 23.45 sıralarında başladı ve 01.15'e kadar sürdü. Bartın'da bazı vatandaşlar ay tutulması sırasında uğur getirdiklerine inandıkları için davul çaldı.

Saat 23.45'te başlayıp yavaş yavaş ilerleyen tutulmada, ayın yüzeyi zamanla kızıl renge dönüştü. Saat 00.30'da gerçekleşen tam tutulmada ay yaklaşık 1.5 saat boyunca kızıl renkte göründü.

Tam ay tutulması saat 01.15'e kadar sürdü. Bartın'da havanın açık olması sebebiyle vatandaşlar ay tutulmasını çıplak gözle, net bir şekilde izleyebildi.

Bartın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde çamaşırhane görevlisi olarak çalışan Ali Yay Tesisleri çalışanı Mehmet Karaibrahimoğlu (40), ay tutulması sırasında davul çaldı.

Örf ve adetlerine göre ay tutulmasında davul çalındığını söyleyen Karaibrahimoğlu,"Çocukluğumuzdan itibaren büyüklerimizden ay tutulması sırasında davul çalınmasını öğrendik. Ay tutulması sırasında davul çalındığı zaman, tutulan dilekler ve yaşamdaki tüm isteklerin kabul olduğu söylenir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2008 Pazar 10:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?