17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Ayakkabıya kadın eli değecek!

BARTIN'DA

Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) Bartın İl Müdürlüğü ile Bartın Lütfullah Kocabaşoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Akasya Ayakkabı San. ve Dış Tic. Ltd. Şti. arasında yapılan protokolle "Ayakkabı İmalatçılığı" kurs açıldı.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Mesleki Eğitim Merkezi ile Akasya Ayakkabı firması arasında yapılan protokolle "Ayakkabı İmalatçılığı" kursunun açıldığı bildirildi.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Koyuncu, "Eğitimin toplam işgünü olarak süresi 3 ay 22 gün (112 gün) ve 896 saattir. Bunun 1 ay 22 gün yani 448 saati teorik eğitim bölümünden, yine aynı oranda 1 ay 22 gün ve 448 saatlik bölümü pratik eğitimden oluşacaktır. Kurs 1 Haziran 2010 tarihinde başlayıp 9 Kasım 2010 tarihinde sona erecektir. Şu anda kursa kayıtlı kursiyer sayısı 17 olup 25 kişiye kadar kontenjan mevcuttur. Bu kapsamda 10 hazirana kadar İŞ-KUR Müdürlüğüne müracaat edenler bu kursa kaydını yaptırabileceklerdir. Kurs boyunca kursiyerler meslek hastalıklarına ve iş kazalarına karşı sigortalı olacak olup, kurs sonunda kursiyerler ilgili firmada çalışmaya devam edebileceklerdir" dedi.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ercan Koyuncu, amaçlarının Bartın'da faaliyet gösteren işletmelere kalifiye eleman yetiştirmek olduğunu, okul olarak daha önce de çok sayıda kurs açtıklarını ve açmaya devam edeceklerini söyledi. Kurs sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan kursiyerlere MEB Mevzuatına göre İŞ-KUR Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve işbirliği yapılan kuruluş yetkilileri ile birlikte düzenlenip imzalanan "Kurs Bitirme Belgesi" verilecek.

BARTIN'DA
BARTIN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 15:56:03
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 16:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?