22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bağımsız adaydan sert açıklamalar

Bartın Bağımsız Belediye Başkan adayı Rıfat Tekerlek, yerel ve ulusal gündemlerle ilgili sert açıklamalarda bulundu.


29 Mart 2008 yerel seçimleri için Bartın Ülkü Ocakları eski Başkanı Rıfat Tekerlek, Bağımsız Belediye Başkan adayı oldu. Resmi başvurusunu da yapmış olan Rıfat Tekerlek, hakkında söylenenler ve diğer konularda sert açıklamalarda bulundu. Tekerlek, “Dün, MHP’ye küfredenler bugün MHP yönetiminde yer almakla kalmayıp il başkanı olabiliyorsa bunun adı demokratlık değildir. Olsa olsa vitrin hesabıdır. Bu hesap tutmaz arkadaş. Ülkücü hükümetin yıllarca çilesini çekmiş dava adamlarından artık fedakarlık beklenemez. MHP Genel Başkanı Bahçeli ‘Büyük Çatı’ formülünü ortaya koydu. Sanki büyük bir icatmış gibi konuştu. Başka partilerde olup da, listelerde yer alamayanları MHP çatısı altına çağırdı. Ülkücüler 40 yıldan beri fedakarlığın her türlüsünü yaptı. Temeli olmayan bina olur mu? O çatı dikiş tutar mı? Alın o çatıyı başınıza çalın Bahçeli 50 bin küsküne mektup göndermiş. Kaç 50 bin küskün var? Eğer söz konusu dava adamlarının oyları sandığa yansısaydı. MHP tek başına iktidar olurdu. Bu kafa ile MHP bütün belediye başkanlarını kazansa ve 550 milletvekili alsa tek başına iktidar olabilse hiçbir şey yapamaz” şeklinde açıklamada bulundu.


“EN İYİ PROJE SUNAN ADAY KAZANACAK DİYE BİR KURAL DA YOK”

Bartın Bağımsız Belediye Başkan adayı Rıfat Tekerlek, adaylığı hakkındaki söylemlere cevap verdi. Projelerin her zaman yapılabileceğini söyleyen Tekerlek, “Bana yerel meselelerden, ‘Bartın’ın sorunlarından neden bahsetmiyorsun? Çözümlerin nedir?’ diye soruyorlar. Bu cennet Bartın’da yaşayan dostunuz olarak sorunları bilmemem mümkün mü? Elbette gereği yapılacaktır. Arkadaşlar biz proje yarışmasına katılmıyoruz. En iyi proje sunan aday kazanacak diye bir kural da yok. Projeler her an yapılır. Mevcutlar gözden geçirilir. Olabilirliği olanlar hayata geçirilebilir. Önemli olan hangi proje olursa olsun onu çözmekte ki kararlılık ve sarsılmaz iradedir. Halkım teveccüh gösterir de belediye başkanı seçilirsem, şunun veya bunun projesiymiş demem. Eğer olabilirliği varsa mutlaka kaynağı bulur o projeyi uygularım. Yarım kalmış projeleri de mutlaka bitiririm. Eğer engel olmak isteyen varsa onları halka açıklar, bu problemi hep beraber çözeriz. Katılımcı belediyecilik böyle olur. Biz herhalde uzaydan gelmedik. Bu memlekette yaşıyoruz. Sorunlar bellidir çözüm yolları bellidir. Burada irade eksikliği vardır. Ben çok bilmişlerden fazlasını bildiğimi iddia ediyorum. Halkımızla her fırsatta yıldırım hızıyla istişare yapar, şeytanın bile aklına dahi gelmeyecek projeleri üretir ve problemi anında çözerim” diye sözlerini sürdürdü.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İsviçre’nin Davos kentinde yapılan paneldeki davranışlarını değerlendiren Tekerlek sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davos’da İsrail Cumhurbaşkanı’na ‘One Minutes’ yani ‘bir dakika’ dedi. Bütün sıkıntılarımız bir dakika da bitti. İsrail uçakları eğitim uçuşları ile tecrübelerini artırmaları ve bu tecrübeyi Filistinli çocukların üstünde denemelerine fırsat vermeleri kimsenin umurunda değil. Ancak Kasımpaşa edası ile Davos’da söylenen ‘One Minutes’ kelimesi her sorunu kökten bitirdi. Bir yıl içinde doğalgaza yapılan yüzde 83 zamdan yüzde 17 indirim yapılınca vatandaşın keyfi yerine geldi. Kimse ücretlere verilen artış ile zaruri harcamalara yapılan zamların milleti bunalıma itmesini kimse sorgulamıyor.”

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 15:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali tatar IP: 85.110.165.xxx Tarih : 5.02.2009 00:35:31

kendisi de daha düne kadar mhp çatısı altındaydı.küslük olabilir ama büyük ve muhteşem bir camiayı karalamak eski bir ülkü ocakları başkanına hiç yakışmıyor.kendisine soruyorum ocak terbiyesine göre geçmişine çamur atmak varmı bir ülkücüye!bu yakışıyor mu????????