17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bahar Sitesi'nin yol isyanı

Bartın merkez Tuna Mahallesi Bahar Sitesinin içerisinde bulunan ve uzun yıllardır araç ve yaya trafiği için kullanılan yol Karayollarının talebi doğrultusunda Belediye tarafından kapatılması tepkilere neden oldu.

Tuna Mahallesinde bulunan ve yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı Bahar sitesinin yolu Karayollarının talebi üzerine belediye tarafndan kapatıldı. Bugüne kadar kullanılan yolun kapanması mahalle sakinlerini kızdırdı. Belediye tarafından yapılan mantarlar, mahalleliler tarafından söküldü.

Bunun üzerine belediye yolun giriş ve çıkışına demirden engeller koydu. Engellerin üzerine ise uyarı levhası takıldı. Mahalle sakinleri, yolun kapanması gerekçelerini, yolun karşısında bulunan alana benzinlik yapılmak istenmesi ileri sürdü.

Mahalle sakinleri belediyeyi suçlarken, belediye ise konunun karayolları ile site sakinleri arasında olduğunu, konu ile ilgili olarak belediyenin bir ilgisinin bulunmadığını açıkladı. Belediye yetkilileri, yolun karayollarının yaptığı talep üzerine kapatıldığını bildirdi. Belediye tarafından asılan uyarı levhalarında yolun imar planına göre yaya yolu olduğu ve araç tarfiğine kapatıldığı belirtildi.

Mahalle sakinleri imza kampanyası başlatarak, dilekçe ile birlikte toplanan imzaları karayolları ve belediyeye verecek.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2008 Çarşamba 12:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?