17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

BAKİAD iftar sofrasını paylaşacak

BAKİAD İFTAR SOFRASINI PAKİSTAN'LA PAYLAŞACAK

Geleneksel olarak her yıl iftar programı düzenleyen Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) bu yıl iftar sofrasını tarihinin en büyük sel felaketine maruz kalan Pakistan halkıyla paylaşma kararı aldı.

Marmara Depremi'nden sonra Pakistan'ın Türkiye'ye yardım eden ilk ülke olduğunu hatırlatan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt 11 yıl sonra yardım sırasının Türkiye'de olduğunu söyledi. Muson yağmurlarının yol açtığı seller nedeniyle son 80 yılın en büyük felaketiyle mücadele eden dost ve kardeş ülke Pakistan'ın feryadına kayıtsız kalınamayacağını ifade eden BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, bir gece öncesine kadar ramazan hazırlıkları yapan ancak bir gece sonra her şeyini kaybetmiş olarak uyanan milyonlarca Pakistanlıya yardım etme seferberliği içinde olunması gerektiğini söyledi. Sadece Müslüman ülkelerde değil, Müslümanların yaşadığı bütün coğrafyalarda sahur ışıkları görülmeye, iftar sofralarının dumanı tütmeye başladığını, yoksul-zengin fark etmeksizin bütün dünyanın ramazan coşkusuyla dolduğu bu günlerde Pakistan halkının yaşam savaşı vermesinin yürekleri parçaladığına değinen Dikyurt, "Kurtuluş Savaşı'nda kollarındaki bilezikleri çıkarıp Türk halkına gönderen kardeş ülke Pakistan halkı, sel nedeniyle; canlarını, evlerini, hayvanlarını ve topraklarını kaybetti. Pakistan şimdi kaybettiklerine ağlıyor. Kardeş ülkenin vefakâr halkı Ramazan ikliminin yaşandığı şu günlerde Türk halkından yardım bekliyor. Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz iftar programımızı bu yıl yapmayarak Bartınlı sanayici ve işadamlarını, üyelerimizin Pakistan'a yardım yapmaları konusunda karar aldık. 8 milyon insanın ölüm kalım savaşı verdiği Pakistanlı afetzedeler için BAKİAD Yönetim Kurulu olarak 'Kimse Yok mu?' ile birlikte kampanya başlattık. Kampanyayı bu yılki iftar bütçemiz olan 5 bin lira ile başlatıyoruz. Bartın ekonomisine yön veren işadamlarının yanı sıra tüm Bartınlıların bu kampanyaya maddi ve manevi destek vereceklerine inanıyoruz" dedi.

5 LİRA BİLE ÇOK ŞEY DEMEK OLABİLİR

Pakistanlı Selzedeler için 200 bin dolarlık nakit, bin 500 aileye 30 ton kumanya yardımı, ayrıca kurduğu iftar çadırlarıyla her gün bin 500 kişiye Ramazan ayı boyunca iftar veren Kimse Yok Mu Derneği'ne nakdi yardımların yapılması için BAKİAD'ın teşvik ve ön ayak olma rolünü üstlendiğini dile getiren Birol Dikyurt, "Pakistan'a yahut başka bir yere yardım ederken yapacağınız yardımın miktarını sakın küçümsemeyin. Çünkü 5 liralık ufacık bir yardım, Pakistanlı bir afetzedenin bu akşamki iftar yemeği olabilir. Onlara yardımcı olmak için büyük paralar bağışlamak zorunda değilsiniz. Atacağınız bir tek SMS bile, Pakistan'da bir çocuğun tebessümüne vesile olabilir. Turkcell, Vodafone ve Avea tüm hatlardan 'pakistan'' yazıp 5777 SMS göndererek, 5 lira bağışta bulunabilir bir Pakistanlı selzedeye iftar verebilirsiniz. Ramazan'ı buruk geçiren Pakistan halkına yardım göndermek isteyenler, kampanyaya www.kimseyokmu.org.tr adresinden kredi kartıyla online bağış yapabilir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 13:26:05
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 14:08:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?