17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

BAKİAD üyeleri iftarda buluştu

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın Aktif İşadamları Derneği'nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı.

Milletvekili Tunç, Bartın'da yeni kurulan Bartın Üniversitesinin Bartın'ın gelişmesi ve kalkınmasında lokomotif rol üstleneceğini söyleyerek, işadamlarından üniversiteye sahip çıkmalarını istedi.


BAKİAD tarafından İnkumu Sunset Otel'de düzenlediği iftar yemeğine, Bartın Valisi İsa Küçük, AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, TUSKON'a bağlı Anadolu İşadamları Federasyonu Başkanı Doğan Kaynak, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kemik, bürokrat ve işadamları katıldı. AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, yemekte yaptığı konuşmada yeni kurulan Bartın Üniversitesinin Bartın'ın gelişmesi ve kalkınmasında lokomotif rol üstleneceğini belirterek, İşadamlarından Üniversiteye sahip çıkmalarını istedi. Bartın'da son yıllarda çok önemli yatırımların gerçekleştiğini belirten Milletvekili Tunç, "Duble yol çalışmalarını tamamlayarak, Bartın'ı Ankara ve İstanbul'a çok daha yakın hale getiriyoruz. Doğalgaz çalışmalarında da son noktaya gelindi.Yıl sonunda doğalgaz OSB'ye getirilecek ve sanayicinin enerji maliyeti düşecek. Adapazarı-Bartın demiryolu projesi bölge için çok önemlidir. Projenin ÇED raporu uygun bulundu" dedi. Bartın Valisi İsa Küçük de, yemekte yaptığı konuşmada üniversitenin Bartın için önemini anlattı.

Vali Küçük, "Öğrencilerin barınma sorunlarını gidermek için yeni yurtlar inşa etmeliyiz" dedi. Filyos Vadisinin serbest bölge kararının resmi gazetede yayınlandığını belirten Vali Küçük, "Filyos Vadi projesine komşu olan Bartın'ın da projeden olumlu etkilenecek. Bartın'ın turizm planlarını biran önce yapmak, yeni sanayi arsaları üretmek için çalışmalıyız" dedi. Bartın Aktif İşadamları Derneği Başkanı Birol Dikyurt, yaptığı konuşmada sanayi ve işadamlarının sorunlarını anlatırken, derneğin faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. 5084 Sayılı teşvik yasasından Bartın'da yatırımcıların önemli oranda faydalandığını söyleyen Dikyurt, ildeki istihdam artışının devam edebilmesi için bölgesel ve sektörel teşvik uygulamasından faydalanılabilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 11:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?