17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

BAKİAD'dan kesintilere tepki!

BAKİAD ELEKTRİK KESİNTİLERİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Başkanı Birol Dikyurt, elektrik kesintilerinin iş kaybı ve mağduriyetlere yol açmaması gerektiğini söyledi.

"Bakım yapılıyor" gerekçesiyle Bartın il genelinde sık sık elektrik kesilmesinin sanayici, işadamı ve halkıın olumsuz etkilediğini anlatan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt ve yönetim kurulu üyeleri BEDAŞ'tan yapılan açıklamaların mağduriyeti gidermediğini söyledi.

Ocak ayından beri sadece Bartın merkezde 30'a yakın elektrik kesintisi yaşandığına dikkat çeken BAKİAD Başkanı Dikyurt, sanayici ve işadamları, esnaflar, dernek üyeleri, fabrika sahipleri ve halktan elektrik kesintilerinden dolayı yoğun şikayetler geldiğini söyledi.

"Bakım var, elektrikler kesilecek, mağdur olmamanız için önleminizi alın" şeklinde duyuru yapılması, elektrik verilmeyecek yerlerin 48 saat öncesinden yazılı ve görsel basına duyurarak bilgilendirmede bulunulması, hatta kesintinin pazar günü yapılması BEDAŞ'ın sorumluluğunu ortadan kaldırmadığına dikkat çeken Dikyurt, "Sanayici ve işadamlarından, halkımızdan anlayış ve sabır beklenmesi isteniliyor. Bu neyin sabrı ve bakımıdır anlamak zor. 30 Eylül tarihine kadar bakımların süreceği bildiriliyor. Daha önce elverişsiz hava şartları ve istisnai durumlarda bile kesilen elektrik bir dakika olmadan geliyordu şimdi ise 15-20 dakika geçmeyince elektrik gelmiyor. Neden müdahalede geç kalınıyor" dedi.

"PAZAR GÜNÜ ÜRETİM VE YAŞAM DURUYOR MU?"

BEDAŞ'ın bakım ve onarım yapmak için elektrik kesintisi uygulamasını pazar günleri yapmasının sorunu ortadan kaldırmadığını dile getiren Dikyurt, "Pazar günü yaşam duruyor mu? Pazar günü üretim yapan işadamı ve sanayicilerimiz var. BEDAŞ'ın kesinti uygulaması yapacağını duymayanlar ne yapacak. Belde ve köylerde, ilçelerde de bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle voltaj düşüklüğü ve akımın gelip gitmesi nedeniyle elektronik cihazların bozulduğu yönünde şikayetler alıyoruz. BEDAŞ kaç personelle nasıl çalıştığını, tesislerin durumuyla ilgili teknik bilgi, kapasite durumu, fırtına, yıldırım ve elverişsiz hava koşullarında ve olağanüstü durumlarda arızalara ne kadar zamanda müdahale ediliyor? BEDAŞ'ın Bartın ekonomisine ve gelişmesine katkısı nedir? Gibi durumlarda kamuoyunu aydınlatması gerekli" diye konuştu.

Bazı günlerde 3-5 kesintiyle karşılaştıklarını anlatan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, bu kesintilerde voltaj iniş-çıkışları ve akımın sık gelip gitmesi elektronik cihazların bozulmasına ve ticarethanelerde işlerin durmasına yani iş kayıplarına neden olduğunu belirterek, BEDAŞ'ın sabır ve anlayış beklemesi, bakımların süreceğini bildirmesi gibi ortaya değişik açıklamalar sürülmesi kimseyi tatmin etmediğini vurguladı. BEDAŞ'ın kesinti yapacağını duymayan ve pazar günü üretim yapan bir sanayicinin 2 metreküp 3 beton hazırlattığını elektrik kesilince bütün harcın makinenin içinde kaldığına şahit olduğunu anlatan BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, "Elektrik kesilince betonu elle makineden çıkarmak mümkün olmuyor. Kesinti uzun sürünce de beton makinede donuyor. Ondan sonra da sanayicimizin işi çok daha zor oluyor. Belki bu hadise en küçük mağduriyettir. Turizm işletmeleri, TTK ve daha büyük kapasitede üretim yapan sanayicilerimizin yaşadığı mağduriyetten dolayı dilekçeler verdiklerini biliyoruz. BEDAŞ iş kaybına yol açacak her türlü ihtimali öngörüp önlemini buna göre almalı, ancak bu önlemi alırken de mağdur etmemelidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 17:49:03
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 18:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?