15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

BAKİAD'dan TUSKON'a 15 işadamı

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD)15 işadamıyla, Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) organize ettiği Dünya Dış Ticaret Zirvesi'ne katıldı.


İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (IDTM)'de gerçekleşen ve 133 ülkeden 2 bin 300 iş adamının Türk meslektaşlarıyla buluştuğu Dünya Ticaret Zirvesine, BAKİAD üyesi 15 işadamı katıldı. 3 gün boyunca Afrika ve Ortadoğu, Asya Pasifik ve Avrasya ve Avrupa, Latin Amerika ve Kuzey Amerika Ülkelerinden gelen işadamlarıyla ikili iş görüşmeleri yapan Bartınlı işadamları, zirve boyunca kendi firmaları hakkında bilgiler vererek, ihracat yapma ve yeni pazarlar bulabilmek için tekliflerde bulundu.

İDTM'de tekstilden makineye, gıdadan inşaat sektörüne, bilişimden elektrik-elektronik sektörlerine kadar binlerce ürünün sergilendiği 400 standı ziyaret eden Bartınlı işadamları, zirvenin son ermesinin ardından kente döndü. İşadamları yaptıkları değerlendirmede, ofis mobilyaları ve mobilya grubu, inşaat, otomotiv, tarım makineleri, süt ve süt ürünleri, banyo donanımları, seramik ve vitrifiye, gıda, market ve market ekipmanları, beton parke müteahhitlik hizmetleri, altın tel kırma, bilişim teknolojileri, plastik PVC ve konserve sektörü olmak üzere Bartın'dan 15 firmayla katılan işadamları yaptıkları görüşmelerden kısa süre içinde olumlu meyveler beklediklerini dile getirdi.

Zirvenin küresel krizin ağırlığının hissedildiği bugünlerde ülke ekonomisine nefes aldıracağının altını çizen BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, tüm dünyanın tek çatı altında toplayan TUSKON'un ticaret hacminin daraldığı bugünlerde fırsatı ayağa kadar getirdiğini söyledi.

Gezide kendisinin de olumlu görüşmeler yaptğını anlatan BAKİAD Başkanı Dikyurt, "Zirveye Bartın'dan Türkili Konserve, Bartın Seramik, Özmadeş,Ustaoğlu İnşaat, Yepsa Yelkenciler Plastik Sanayi, Ünaloğlu Gıda, Türkova Süt Ürünleri, Birlik Gıda, Günay Çeyiz, Merkür Bilişim Teknolojileri, Ortaklar Ön Muayene Bakım İstasyonu, Özçelikkaya Beton Parke ve Toksözler Market, Rafsan isimli firmalarından 15 işadamı katıldı. Gerek yeri gerekse yabancı ülke heyetleri ile görüşme imkanımız oldu. TUSKON sayesinde ulaşamadığımız ülke ve sektörlere ulaşma imkanı bulduk" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 15:38:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?