22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

BAKİAD'tan geçmiş olsun mesajı

BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, sel felaketi sonrası geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Birol Dikyurt, Bartın'da meydana gelen sel felaketi ve su baskınları neticesinde maddi hasara uğrayan sanayici, işadamları ve ev sahipleriyle tüm dernek üyelerine geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Meydana gelen sel felaketinin facianın eşiğinden döndüğünü anlatan Birol Dikyurt, "Yetkililerden alınan verilere göre 1998 yılında yaşanan büyük sel felaketi esnasında yağan yağışların 1.5 kat daha fazlasının metrekareye düşmesi kentimizin nasıl bir facianın eşiğinden döndüğünü gözler önüne sermektedir. Yağışların tam zamanında durması ve başta Bartın Valimiz Halil Işık, Milletvekillerimiz Yılmaz Tunç, M. Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanımız Cemal Akın olmak üzere Emniyet Müdürlüğü, Sivil Savunma ekipleri, İl Özel İdaresi, tüm kamu kurum ve kuruşlarının amir ve personellerinin fedakarca çalışmaları, geceyi uykusuz geçirmeleri olası can ve mal kayıplarının önüne geçmiştir. Koordineli çalışmanın semeresinde kimsenin burnu kanamamıştır. 1998 yılından bu yana Bartın Irmağı'nda, Liman Bölgesi'nde alınan önlemlerin de öneminin büyüklüğü ortaya çıktı. Ama Bartın'da sel korkusunun giderilmesi için köklü adımların atılması şarttır. Su baskınlarında kamu kurum ve kuruluşlarına araç takviyesi yapan sanayicilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Sel felaketi boyunca bardaktan boşanırcasına yağan şiddetli yağmurlar altında sağlıkları pahasına kamuoyunu doğru bilgilendiren basın mensuplarımızın da payı çok büyüktür" dedi.

Devletin gerekli maddi hasarı karşılamada duyarlı olacağını ümit ettiklerini belirten BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, sel felaketinin Bartın'da tarihe karışması için Kirazlık Köprü Barajının tamamlanmasını, Kozcağız Barajı Projesine de başlanılmasını, kentteki altyapı ile rögarların ele alınması gerektiğini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 17:04:02
Güncelleme :18 Temmuz 2009 Cumartesi 17:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?