17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bakka yönetim kurulu toplandı

BAKKA YÖNETİM KURULU TOPLANDI

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu toplantısı Bartın İl Özel İdaresi'nde yapıldı.

Toplantıya; BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Bartın Valisi İsa Küçük, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Bartın, Zonguldak, Karabük illerinin belediye, il genel meclisi ve TSO başkanları ile BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel katıldı. Karabük Valisi İzzettin Küçük'ün mazereti nedeniyle katılamadığı toplantının açılış konuşmasında BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Bartın Valisi İsa Küçük, "Kalkınma Ajansımıza bugün itibarıyla 80 proje sunulmuş, bu sayı beklenenden azdır. Bölgede proje yapma kültürü ve becerisi eksiktir. Ajansın bu konuda eğitim toplantıları yapması gerekiyor" dedi.

BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Bartın Valisi İsa Küçük'ün konuşmasının ardından 19 Şubat 2011 tarihinde son erecek banka protokolü, bankalarla imzalanması düşünülen eş finansman protokolleri; Genel Sekreter tarafından harcama yetkisi ile gerçekleştirme görevlilerinin bildirilmesi, bölgesel gelişimin hızlandırılması görüşüldü.

Toplantıda ayrıca, bölgenin rekabet edebilirliğin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi açısından önem taşıyan projelerin ajansın öncülüğü ve koordinasyonu ile desteklenen, ajansın öncülüğünde geliştirilen Güdümlü Proje Desteği ile proje teklif çağrısına çıkmaksızın, yararlanıcının proje hazırlığı konusundaki yükümlülüklerden bazılarını hafifletmek ve proje destek sürecini hızlandırmak amacıyla stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına destek olmak için yararlanıcılara karşılıksız ve doğrudan destek sağlayan Doğrudan Faaliyet Desteği konularının 2011 yılında çalışma programına alınması kararlaştırıldı.

BAKKA YÖNETİM KURULU TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2011 Pazartesi 17:15:02
Güncelleme :31 Ocak 2011 Pazartesi 17:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?