18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Bal ligi cezaları tartışıldı

BAL LİGİ CEZALARI TARTIŞILDI

Bartın ABA TV'de yayınlanan Spor Vizyon programında Zonguldakspor ve Kilimlispor'un aldığı cezalar gündeme getirildi.

Bartın ABA TV'de yayınlanan ve Muhammet Bayraktar'ın hazırlayıp sunduğu Spor Vizyon programında Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Zonguldakspor ile Kilimlispor'un aldığı cezalar tartışıldı. Programa konuk olarak Ankaragücü, Gençlerbirliği, Karşıyaka, Vanspor, Bartınspor, Zonguldakspor'da futbol oynayan Hasan Altay ve İHA Muhabiri Ahmet Oktay katıldı. Zonguldak ve Kilimlispor'un saha kapatma ve futbolcularına verilen cezaların tartışıldığı programda, futbola tribün olaylarının karışmasının yanlış olduğu konuşuldu. İHA Muhabiri Ahmet Oktay, fair play açısından sıkıntılı dönemlerin yaşandığını belirterek, "Bu tür olayların yaşanmaması gerekir. Daha öncede bu tür olaylar yaşandı. Taraftarlar veya futbolcuların agresif hataları yüzünden bu tür cezalar alınıyor. Özellikle kulüp başkanlarının bu tür olayların yaşanmaması için fair play konuşmaları yapması gerekir. Tribünlerde taraftar bilincinin oturtulması gerekir. Bu tür olayları yapanların engellenmesi gerekir. Özellikle süper lig takımlarında gördüğümüz olayların amatör liglerde de yaşanması üzüntü verici bir olaydır. Bölgesel lig takımlarından Zonguldakspor, Kilimlispor veya Bartınspor'un bu ligden 3. lige çıkmasını arzu ediyorum. İnşallah 3 takımımızdan birisi 3. lige çıkar" dedi.

Telefonla programa katılan Bartınspor Teknik Direktörü Deniz Kıral ise, "Bizimki hataydı. Kadro sayısı belli katkı veren oyuncuların belli olduğu takımda Serkan'ı kaybettik. Yerine oyuncu zor koyduk. Onun yerine oynayan oyuncu kötü oynarsa ona da bir şey diyemem. Bizler her hafta görüntüleri alarak oyuncularımızla yediğimiz gollerin ve hatalarımızın analizini yaparız. Bundan ayrı her hafta oynayacağımız rakibin artılarını eksilerini tahtaya yazarak bir hafta boyunca orada okunur. Şunu biliyorum ki, bu iş gerçekten ateşten gömlek giymek gibi bir şey. Ayrıca bu tür olayların yaşanmamasını arzu ediyoruz" dedi.

Programa katılan eski futbolcu Hasan Altay da, futbolun çim saha üzerinde kalması gerektiğini, yaşananların üzüntü verici olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 12:37:04
Güncelleme :3 Mart 2011 Perşembe 13:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?