16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Balık ölümleri hakkında açıklama

Bartın Merkez Kaman köyünde meydana gelen balık ölümleri üzerine, balık ölümlerinin yaşandığı bölgede çalışma yapan bir şirket üzerine atılan iddialara şirket yönetiminden açıklama geldi.


Hema Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından balık ölümleri üzerine şirket hakkında çıkan söylentilere cevap verildi. Hema Amasra Bölge Müdürü Mustafa Altınkaynak, balık ölümleri ile ilgili olarak şirketlerinin alakası olmadığını belirtti. Altınkaynak, "Geçtiğimiz gün Bartın iline bağlı Kaman köyü deresinde yaşanan balık ölümleri ile bir çiftçimizin bahçesinde bulunan balık havuzunda yaşanan toplu balık ölümlerini Bartın'da yayın yapan görsel ve yazılı basın aracılığı ile öğrenmiş bulunmaktayız. Şirketimiz tarafından Gömü - Tarlaağzı HEMA1, Kazpınarı HEMA2 ve Amasra HEMA3 kuyularında sürdürdüğümüz çalışmalarımızda, Kazpınarı HEMA2 kuyumuzdan bazı yerel, ulusal gazete ve görsel basında çıkan 'kuyu içerisinden kimyasal madde atıldığı' yönünde çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kazpınarı Hema 2 kuyusundan belirtilen tarihlerde herhangibi bir su boşaltılması yapılmamış olup, 2 yıldan bugüne kadar yapılan çalışmalarda da herhangibi bir balık ölümleri veya derenin kirlenmesi gibi Çevre sorunu yaşanmamıştır. Şirketimiz, hiçbir zaman çevreye, doğaya, insana veya doğada yaşayan hiçbir canlının zarar göreceği proje veya çalışmada yer almadığı bir gerçektir. HEMA Endüstri A.Ş olarak, Kaman köyü deresinde meydana gelen balık ölümlerinin ilgili kamu kurum ve kuruluşlar tarafından incelenmesini talep etmekteyiz" dedi.
Hema Amasra Bölge Müdür Yardımcısı Erol Yamak da, şirketleri hakkında çıkan asılsız ve gerçeği yansıtmayan haberler ile Bartın halkının ve kamuoyunun yanlış bilgilendirilmemesi gerektiğini ifade etti.
 

İha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 15:43:23
Güncelleme :13 Haziran 2009 Cumartesi 15:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KEMAL YAPINCAK IP: 77.8.48.xxx Tarih : 14.06.2009 13:43:24

iyide kardesim adama sormazlarmi senden deyil benden deyil ondan deyil eeeeeeee peki bu baliklarda balinalar veya yunuzlar gibi intarmi ettiler biz insanlar cevreye öyle zararlar veriyoruzki baliklar bile yasadiklari suyun icinde oksijensiz kalarak ölüyorlar  dogru insanlarin bu iste hic sucu yok tüm suc baliklarin