17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Balıkçıların can güvenliği tehlikede!

Batı Karadeniz Bölgesi'nde 21-25 Mayıs 1998 tarihindeki aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen taşkın sebebiyle oluşan zararın giderilmesi ve ileride benzeri zararların oluşmaması gayesiyle başlatılan Türkiye Acil Sel ve Deprem İyileştirme (TEFER) projesi çalışmalarında yarım bırakılan işler tehlike oluşturuyor.

Bartın Boğaz Mevkiinde Devlet Su İşleri (DSİ) önderliğinde başlatılan ve 369 milyon dolarlık Türkiye Acil Sel ve Deprem İyileştirme (TEFER) projesi kapsamında yapılan ve uzun süredir duran çalışmalar denize açılan balıkçı teknelerini tehlikeye düşürüyor.

Dinamitlerle patlatılan açılan kanalların yarım bırakılması sonucu bir çok kaya yağmur yağışları sonrasında kayma tehlikesi oluşturuyor. Bartın'ın 3 tarafını saran ve Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağının Boğaz mevkiinde çalışmalar sonrası daralması, yağmur yağışları sonrası ırmağın taşmasına da sebep oluyor.

Yağmurlu havalar sonrasında kayaların kaydığını belirten balıkçılar, denize açılmak istedikleri zaman tehlike altında Boğaz mevkiinden geçiş yaptıklarını belirtti. Balıkçılar,"Çalışmalar uzun süredir durdu. Yarım kalan işler sebebiyle kayalar dökülüyor. Yağmur sonrasında buralardan geçmek ölüme davetiye çıkartmak gibi bir şey. Hepimizin can güvenliği tehlikede. Bu durumun düzeltilmesi veya çalışmaların tamamlanması gerekiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 21:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?