22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bankamatik faresi kameraya takıldı

Bartın Vakıfbank Şubesi’nden para çekmeye gelen bir kişi, bankamatik fareleri tarafından dolandırıldı. Hüseyin Çoban’ın hesabından 100 milyon lira çeken kimliği belirsiz şahıs kayıplara karıştı.

Edinilen bilgilere göre, Vakfıbank Şubesi ATM’sinden para çekmeye gelen esnaf Hüseyin Çoban (46), bankamatik dolandırıcılarının gazabına uğradı. Bankamatikten para çekmeye çalışan Hüseyin Çoban, ATM’de işin uzaması sonrası, kartına bankamatik tarafından el konulduğunu düşündü. Çoban, bu sırada ATM önünde bulunan bir şahıstan yardım istedi. İşlemin devam ettiğini fark eden kimliği belirsiz şahıs, Çoban’a bankadan yardım istemesi gerektiğini belirtti. Çoban’ın bankaya girdiğini fırsat bilen dolandırıcı hesaptan 100 milyon lira çekerek sırra kadem bastı.

Bankamatik dolandırıcısı ATM’deki kartı da alarak bir müddet sonra bir başka banka şubesinin ATM’sine giderek hesaptan para çekmeye çalıştı. Ancak dolandırıcı, Hüseyin Çoban’ın dolandırıldığını anlayarak kartını iptal ettirmesi üzerine hesaptan başka para çekemedi. Bu arada Hüseyin Çoban’ı dolandıran şahıs ise ATM’nin kamerası tarafından görüntülendi. Asayiş Şube ekipleri bankamatik dolandırıcısını yakalamak için çalışmalara başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 19:14:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?