16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Baraj sahasında heyelan

Bartın'da taşkın ve sel sularından korunma amaçlı Bartın - Karabük Karayolu Kirazlık mevkiinde yapımına başlanılan Kirazlık Köprü Barajı inşaat sahasında son yağışlar sonrasında heyelan meydana geldi.


Bartın-Karabük Karayolu Kirazlık mevkiinde yapımı sürdürülen Kirazlık Köprü Barajı inşaat sahasında bölgedeki yağmur yağışı sonrası heyelan meydana geldi.

1998 yılında Batı Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan sel felaketi yüzünden Bartın'ın yüzde 70'e yakın bölümü sular altında kalarak etkilenmişti. Bartın içerisinden geçen ve Bartın'ın 3 tarafını saran Bartın Irmağının da zaman zaman taşması sonucu olan taşkın sularından ve sel sularından korunma amaçlı yapılan barajda, heyelanın olduğu bölümdeki çalışmalar bir süreliğine sona erdi. Heyelan nedeniyle kayan toprakların temizlenmesi için çalışma başlatılacağı öğrenildi.


Kötü hava koşullarının yaşandığı dönemlerde baraj sahası içerisinde ve baraj sahasının karşısında bulunan yol çalışmaları sırasında bir çok heyelan meydana gelirken, Bölge Trafik ve Karayolları ekipleri transit TIR güzergahı olan yolu kullanan sürücülerin trafik işaretlerine dikkat etmesi konusunda uyardı.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 11:30:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?