17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Baraja 17,5 milyon lira ödenek

KİRAZLIK KÖPRÜ BARAJINA 17,5 MİLYON LİRA ÖDENEK AYRILDI

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Kirazlık Köprü Barajı inşaatı için 2011 yılı yatırım programında 17,5 milyon lira ödenek ayrıldığını açıkladı.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, son yıllarda ayırdıkları ödeneklerle Kirazlık Köprü Barajı inşaatını hızlandırdıklarını belirtti.

2011 yılı içerisinde baraj içerisinde kalan Bartın-Safranbolu karayolunun baraj kenarına alınan 8 kilometrelik bölümü, viyadük inşaatlarıyla birlikte tamamlayarak trafiğe açılması planlanıyor. Kirazlık Köprü Barajı'nın taşkın koruma, tarımsal sulama ve enerji amaçlı inşa edilmekte olduğunu belirten Milletvekili Tunç, 66 hektar metreküp depolama alanına sahip barajın 2 bin 113 hektar tarım arazisine sulama imkanı getireceğini, 15 Mw kurulu gücü bulunan ve 82 Gwh ortalama üretim sağlayacak hidroelektrik santralini çalıştıracağını ve Bartın il merkezi ve çevre köylerini taşkınlardan koruyacağını söyledi.

Milletvekili Tunç, "AK Parti iktidarına kadar barajdaki çalışmalar yüzde 10 seviyelerinde iken yüzde 50 fiziki gerçekleşme sağladık. 2010 yılı sonuna kadar yapılan toplam 83.3 milyon lira harcama yapıldı. Kirazlık Köprü Barajına 2011 yılı yatırım programında tarım sektöründen 6,5 milyon lira, enerji sektöründen ise 11 milyon lira olmak üzere toplam 17 milyon 500 bin lira ödenek ayrıldı. Son yıllarda ayrılan yeterli ödenekler sayesinde baraj çalışmalarının hızlanmasını sağlayan başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, iki kez ilimize gelerek baraj çalışmalarını yerinde inceleyen Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na ve Devlet Su İşleri yetkilileri ile baraj çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, geçtiğimiz hafta sonu da baraj inşaatında il genel meclisi üyeleri, bazı teşkilat mensupları ve yerel basın mensuplarıyla birlikte incelemelerde bulundu ve şantiye şefi ve baraj mühendislerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 14:04:03
Güncelleme :21 Ocak 2011 Cuma 13:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?