17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Barış Akarsu'nun heykeli

İstanbul'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Tankut Öktem'in yarım kalan, atölye çalışanlarının tamamladığı "Barış Akarsu" heykeli, Akarsu'nun doğum günü 29 Haziranda Bartın'ın Amasra ilçesinde açılacak.


Muğla'nın Bodrum ilçesinde, geçen yıl, doğum günü olan 29 Haziranda geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 4 Temmuzda yaşamını yitiren Akarsu'nun ölümünden çok etkilenen heykeltıraş Tankut Öktem, sanatçının gitarıyla tasvir edildiği heykelini yapmaya karar verdi.

Akarsu'nun defnedilmesinden bir süre sonra Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım'ı telefonla arayarak hiçbir karşılık beklemeden şarkıcının elinde gitar ve konserde giymeyi sevdiği bir kıyafetiyle heykelini yapacağını bildiren Öktem, çalışmalarına başladı. Öktem'in İstanbul'da 6 Aralıkta geçirdiği trafik kazasında ölmesi üzerine, eser yarım kaldı.

Ünlü heykeltıraşın yarım kalan Akarsu heykelini, kızları Oylum Öktem İşözen ve mimar Pınar Öktem Doğan'ın öncülüğünde Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Küçükkumla beldesinde bulunan atölye çalışanları tamamladı.

Amasra Belediyesinin kısa sürede teslim alması planlanan heykel, Barış Akarsu'nun doğum günü 29 Haziranda ilçe merkezindeki Kültür Park'ta açılacak.

aa
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 10:34:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
recep kuruoğlu IP: 85.110.0.xxx Tarih : 29.03.2008 18:35:04

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİNDE ÖĞRENCİYİM..barış akarsunun ani ölümü her bartınlı ve amasralı gıbı benı de çok üzdü.:(ben BARIŞ AKARSU heykelinin GÜZELLİKLERIYLE PAHA BİÇİLMEZ AMASRAMIZA AYRI BİR GÜZELLİK KATACAGI DÜŞÜNCESINDEYIM...BUARADA BENDE BARTINLIYIM VE MEMLEKETIMI COKKKK OZLEDIM