16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Bartın, av turizmi ile canlanacak

Bartın’ın Kumluca Beldesi’ne, doğa ve yaban hayvanları ile ilgilenen yabancı turistlerin gelmesi, bölgede av turizminin yaygın hale getirilmesi için çalışmaların başlamasını sağladı.

Bartın’ın Ulus İlçesi Kumluca Beldesi’nde gelişen av turizmi 2 yıl içinde gözle görülür bir artış gösterdi. Öncelikli olarak yerli turistlerin ilgi gösterdiği av turizmine 1 yıl içinde 6 kez turist kafilesi katıldı. İsviçre, Almanya, Fransa ve İsveç’ten gelen turistler bölgede av turizminin patlamasına sebep oldu. Sadece Kumluca Beldesi’ne 2 ay içerisinde 30 turist geldi.

Kumluca Beldesi Avcılar Derneği Başkanı Hasan Bayraktar, turizmin sadece deniz ve doğa ile olmadığını, av turizminin de Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade etti. Turistlerin bölgeye gelmesi için yöre insanları ile bütün olanakları seferber ettiklerini belirten Bayraktar, "Amacımız turist sayısını her geçen gün artırmaktır. Otelden, lokantaya kadar hitap eden döviz girdisini, köylerdeki insanlarımıza kadar indirdik. Köpekleri ile av turizmine destek olan çiftçilerimize turistler tarafından para ödenmektedir. Turizmi köy insanından başlayarak, beldeye, beldeden ilçeye, ilçeden de Bartın’a kadar taşıyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla turistin gelmesi için broşürler bastıracağız" dedi.

Avcılar Derneği Başkanı Hasan Bayraktar, turizm ile ilgili olan kurum ve kuruluşların da kendilerine yardımcı olmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2005 Cumartesi 16:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?