18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Bartın, Çinlilerin objektifinde

BARTIN, ÇİNLİLERİN OBJEKTİFİNDE

Çin'den Bartın'a gelen bir grup fotoğrafçı, Batı Karadeniz Bölgesi'nin tarihi ve turistlik mekanlarını barındıran Bartın'a gelerek eski evleri, tarihi ve turistlik mekanlar ile halkın yaşayış biçimini objektiflerinin içine aldı.

Çin'den Türkiye'ye gelerek tarihi mekanları mercek altına alan Çinli fotoğrafçılar, Bartın'da tarihi mekanların fotoğraflarını çekti. Lijiang ve Beijing'den gelen fotoğrafçılar Bartın sokaklarında eski ve tarihi evleri fotoğrafladı.

Eski evlerde sürdürülen yaşamı da mercek altına alan Çinliler, eski evlerin mimarisine hayran kaldı. Çin'den gelerek tanımadıkları bir coğrafyada fotoğraf çeken Çinliler, macera dolu gezilerinin ayrıntılarını fotoğraf makinelerine gizledi. Bartın'daki tüm güzelliklerin fotoğraflarını çeken Çinliler, Türk insanının misafirperverliğinin de kendi ülkeleri ile bağdaştığını ifade etmeye çalıştı.

Çinlilerin fotoğraf çektiği evlerde yaşayan Bartınlılar ise, Türk kültürünün Çin'e kadar dayanmış olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Çinliler, tarihi evlerin yanı sıra bir çok tarihi çeşme, han, otel, tarihi bina ve turistlik mekanları da fotoğrafladı.

BARTIN, ÇİNLİLERİN OBJEKTİFİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 10:51:03
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 10:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?