17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın 3. Köprü yıl sonuna tamam

BARTIN - 3 KÖPRÜSÜ İNŞAATI DEVAM EDİYOR

Bartın'da yapımına başlanılan Bartın Irmağı üzerinde bulunan Bartın 3 Köprüsünün çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın-Safranbolu duble yolunda Bartın çayı üzerinde inşaatına başlanan Bartın - 3 Köprüsünün yapımına hızla devam edildiğini ve köprünün bu yıl içerisinde tamamlanarak ulaşıma açılacağını söyledi. Milletvekili Tunç, AK Parti iktidarı döneminde Bartın'da karayollarına 90 milyon lira harcama yaptıklarını belirterek, AK Parti'den önce hiç duble yolu olmayan Bartın'a 60 kilometre duble yol yaptıklarını söyledi.

Milletvekili Yılmaz Tunç, "Bartın'da gerçekleştirdiğimiz karayolu yatırımları ile ulaşımda Bartın tarihine geçecek önemli çalışmalar gerçekleştirdik. İktidarımız döneminde toplam 60 kilometre duble yolun yanı sıra Bartın-Amasra arasında 15 duble yol yaptık. Bartın-Amasra eski yol üzerinde genişletme çalışmaları yapıyoruz. Bartın-Amasra yolunun Ahatlar-Kaleşah arasını tamamladık. Kaleşah-Amasra bölümünde kamulaştırma çalışmalarına devam ediyoruz. Bartın-Arıt-Aydınlar Karayolunun 4 kilometrelik bölümünü tamamladık. Yolun tamamının ihalesini gerçekleştirerek çalışmalara başladık. Amasra-Çakraz Karayolu inşaatının Bozköy'e kadar olan bölümünü tamamlayarak ulaşıma açtık. Çakraz-Kurucaşile Yolunu yatırım programına aldık proje çalışmalarını tamamladık. Bu yolda kamulaştırma ve diğer çalışmalara devam ediyoruz. Bartın-Safranbolu arasında Kirazlıköprü Barajına kadar olan 17 km. duble yolu tamamladık. Bartın-Abdipaşa Baraj yolu inşaatına gerekli ödenekleri aktardık. Viyadüklerin inşaatını başlattık. Kumluca-Abdipaşa Karayolunun heyelanlı bölgeleri için yapım ihaleleri gerçekleştirdik, inşaat çalışmalarını başlattık" dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Kozcağız-Kumluca-Abdipaşa yolunu yatırım programına teklif ettiklerini belirterek, "Kozcağız ve Akçamescit Kavşak düzenlemelerini yaptık. Kumluca, Hasankadı ve Kozcağız Belde Merkezlerinin giriş ve çıkışlarında yol genişletme ve kaldırım çalışmaları gerçekleştirdik. Kozcağız-Hasankadı-Yenice Karayolunu yatırım programına aldık. Kozcağız-Kumluca yolu üzerinde Boğazköy köprü ve viraj genişletme çalışmalarını gerçekleştirdik. Hasankadı-Bartın yolu üzerinde 4 adet viraj genişletme ve menfez çalışmaları yaptık. Hasankadı-Yenice yolunda iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdik, Hasankadı-Özbaşı arasında Orman Genel Müdürlüğünden izin alarak yeni yol açtık. Ulus-Ağaköy-Pınarbaşı yolunun yapımını tamamladık. Ulus-Ağaköy yolunun Pür Mahallesinde tamamlanmayan bölümünü tamamladık. Ulus Çevre yolu inşaatını başlattık. Viyadük inşaatını ve Samat Köprüsü nü programa alarak yapımına başladık. Kurucaşile Şehir geçişi, genişletme, duvar ve kaldırım çalışmalarını gerçekleştirdik. Ulus Aşağıemirce mevkiinde heyelanlı bölgelerde duvar çalışmaları yaptık, Kozcağız-Perşembe Karayolu kamulaştırma çalışmalarına devam ediyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2010 Pazartesi 17:07:04
Güncelleme :4 Ekim 2010 Pazartesi 17:18:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?