22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

'Bartın AK Belediyecilikle tanıştı'

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'ı AK belediyecilik heyecanının sardığını söyledi.


AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, hafta sonu gerçekleştirilen CHP aday tanıtım toplantısında kendisini eleştiren CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve CHP Belediye Başkan adayı Selim Karakaş'ın konuşması ile ilgili bir açıklama yaptı.
Rıza Yalçınkaya'nın "Yaklaşan seçimler nedeniyle birilerini Rıza Yalçınkaya korkusu sardı" şeklindeki sözlerine tepki gösteren Tunç, "Bartın'ı Rıza Yalçınkaya korkusu değil, AK belediyecilikle tanışma heyecanı sarmıştır" diye karşılık verdi.
Rıza Yalçınkaya'nın "Madem Bartın'a hizmet etmedim, neden Bartınlı beni üç seçimdir seçiyor" sözleri ile ilgili olarak da Milletvekili Tunç, Bartınlıların artık aynı hataya düşmeyeceğini iddia etti. Halkın bir AK Parti hükümetinin Bartın'a gerçekleştirdiği hizmetlere baktığını bir de belediyenin içler acısı durumuna baktığını anlatan Tunç, "kimin Bartın'a hizmet ettiğini kimin sadece halka şirin görünerek şov yaptığını çok iyi görüyor" dedi.
Yalçınkaya'nın, "CHP'ye oy verdiğinizde Atatürk'e sahip çıkmış olacaksınız" şeklindeki sözlerini üzüntüyle karşıladığını belirten Tunç, sözlerine şöyle devam etti: "Atatürk devletimizin kurucusu ve milletimizin önderidir. Atatürk hiçbir siyasi partinin tekelinde olamaz, Atatürk siyasete alet edilemez, Atatürkçülük lafla değil icraatla olur. AK Parti Türkiye'yi Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için çalışıyor ve onun için de Türkiye'de her iki kişiden birinin oyunu alıyor."
Bartın Belediyesi'ni 60 trilyon borca sürükleyerek hizmet yapamayan bir kurum haline getirenlere 29 Mart'ta Bartınlıların en güzel cevabı vereceğini belirten Tunç, "Bartın'da artık AK Parti hükümeti ile uyumlu çalışacak bir belediye başkanına acilen ihtiyaç var" dedi.
Aday tanıtım toplantısında konuşma yapan CHP Belediye Başkan adayı Selim Karakaş'ın açıklamalarını duyunca da hayal kırıklığı yaşadığını ve üzüldüğünü belirten Tunç, 20 bin öğrenci hedeflediğimiz Bartın Üniversitesi'nin kampus alanını şehrin ortasına yapacağını söyleyen bir adayın şehirdeki binaları nereye taşıyacağını açıklaması gerektiğini söyledi.
Tunç, TOKİ'ye ulaşımı kolaylaştıracak köprünün AK Partili Bartın Belediye Başkanı'nın en başta gerçekleştireceği işlerden olacağını söyledi.
CHP Bartın Belediye Başkan adayının "Irmağa yüzümüzü dönelim" açıklamasını değiştirerek "kavşak suyunu kastetmiştim" şeklindeki açıklamasına da değinen Tunç, şunları söyledi: "Belediye Başkan adayımız Emin Özkan iş başına geldiğinde 60 yıllık sağlıksız ve eskimiş boruları değiştirecek, kırık dökük çeşmelerin yerine tarihi özelliğine uygun kavşak suyu çeşmelerini inşa edecek ve Bartınlılar kavşak suyunu tertemiz içecek. 'Irmağa yüzümüzü dönelim' diyorlar, yüzümüzü döndüğümüzde ne yazık ki CHP'nin seçim
irtibat bürosunu ve metruk barakaları ve küf tutmuş kırık dökük salıncakları görüyoruz."
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, insanların tek başına yürümeye bile cesaret edemediği Bartın Irmağı sahilinin 29 Marttan sonra ışıl ışıl hale getirileceğini, Bartınlıların çoluk çocuğu ile el ele gece gündüz yürüyebileceği ve eğlenebileceği bir mekana dönüştürüleceğini söyledi.
Tunç, 'Safranbolu-Bartın-Amasra Turizm bölgesinin Bartın ayağı zayıf kaldı' diyenlerin 10 yıldır Bartın turizmi adına hangi icraatı gerçekleştirmişlerdir bunu önce söylesinler" ifadelerini kullandı.


Bartın-Amasra duble yol çalışmalarını, Bartın-Safranbolu duble yol çalışmalarını AK Parti hükümetinin gerçekleştirdiğini anlatan Tunç, sözlerine şöyle devam etti: "Bartınlılar yetki verdiğinde Ak Partili Belediye Başkanı Bartın'da turizmde bir çekim merkezi yapacak projeleri hayata geçirecek. Bartın'ı hala küçük bir ilçe olarak görme alışkanlığından kurtulamayan, üniversiteyi ve TOKİ'yi şehrin orta yerinde inşa edilmesi gerektiğini savunan anlayıştan Bartın 29 Martta sıyrılacak. 16 yıllık belediyeci, harita mühendisi, Bartın'ın yetiştirdiği, genç dinamik ve vizyon sahibi Emin Özkan AK Parti'nin belediyecilik anlayışı ile AK Parti hükümetinin icraatçı anlayışını bütünleştirerek, büyük bir üniversite kentini dizayn edecek, göç veren değil göç alan nüfusu hızla artan, sürekli büyüyen bir Bartın'ı inşa edecek."

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 15:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?