17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın Belediye Başkanı, seçimlerde yine DSP'den aday olacağını açıkladı

Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, seçimlerde yine Demokratik Sol Parti’den (DSP) aday olacağını açıkladı.

Bartın Belediyesi’nin DSP’li Başkanı Rıza Yalçınkaya, Kozcağız Beldesi’nin ANAP’lı Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Kumluca Beldesi’nin ANAP’lı Belediye Başkanı Metin Çetin ile Abdipaşa Beldesi’nin DSP’li Belediye Başkanı Hasan Taçcı, ortak basın toplantısı düzenleyerek, yerel seçimler öncesinde parti değiştirecekleri yönündeki iddialara açıklık getirdi.

Özellikle kendisinin Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçeceği yönünde bir takım spekülasyonlar olduğunu belirten Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, "Tüm enerjimi ortaya koyarak, var gücümle çalıştım. Destek ve güvenin eksilmediğini vatandaşlarımızın gözlerinden anlıyorum. Dürüst, ilkeli ve onurlu bir iz bıraktığımı düşünüyorum. Hangi partiden aday olacağım konusunda spekülasyonlar oluştu. 28 Mart yerel seçimlerine kendi partim DSP’den girmeye karar verdim. Bartın halkı dürüst, ilkeli, çalışkan ve güveneceği başkanını 18 Nisan 1999 seçimlerinde buldu ve bir daha kolay kolay bırakmayacaktır. Çeşitli siyasi partilerden teklif aldım. Bu teklifler için teşekkür ediyor ve onurlandığımı belirtmek istiyorum. Bu kararı verdiğim için halkım bana kırılmasın, darılmasın. Bir seçim yapmak zorundaydım. Bartın sevdalılarının dudaklarındaki tebessüm, gözlerindeki ışıltının kaybolmasını istemiyorum. Ancak yerel seçimlerde yeniden DSP’den aday olacağım" dedi.

Belde Belediye Başkanları da siyasi kimlikten daha önemli olanın, bir araya gelebilmek olduğunu belirterek, "Biz değişik partilerden olmamıza rağmen Bartın’a yaptığımız çalışmalar ile ışık tuttuğumuza inanıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğiz. Şuanda parti değiştirmeyi düşünmüyoruz" dediler.

BARTIN-(İHA)
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2003 Pazartesi 17:26:59
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 19:13:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asi bartınlı IP: 85.98.53.xxx Tarih : 5.01.2008 19:41:47

slm sayın baskanımız bız tekırdağ cerkez koyunden gurbetde olan 2 gencler sız den bartın nımıza buyuk gelısme ısdemıyoruz bız bu gurbet ellerden bıkdık bıze yollara kaldırım ısıkları yada buyuk yol değil sızden tek ısdeyımız bızlerı bu dertden kurtarıb ısdeğımız sadece ıs bartınımız oyle guzel olmuskı bızım burası bıle o kadar guzel yer değil bartınımız sankı bır parıs olmus buradan arkadaslarımıza ınternetden gosderıyoruz onlar bıle sasıyorlar bırde orada bız ola bılzek oyle bır guzel olucak kı balkıde suan burada en az 10.000 nufuz var bunlar bartında olza daha da ıyı olmaz mı sankı soyle ıyı bır ıs sahası olsa bır kac tane bartın dahada ıyı olur ınanın artık bız bu gurbrt ellerden bıkdık tek ısdeyımız guzel bır ıs sahası olsa gerıye donmek ısdıyoruz sızden rıcamız sadece ıs saygılarımla arz ederım ıyı aksamlar