17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın Belediyesi'nden söyleşi

Bartın Belediyesi 12. Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında Almanya'dan gelen Marlon Wedegartner "Avrupa Birliği'nde Kültürel Çalışmalar ve Sivil Toplum Kuruluşları" konulu söyleşi düzenledi.


Bartın Belediyesi Cep Sineması'nda düzenlenen konferansa Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. "Avrupa Birliği'nde Kültürel Çalışmalar ve Sivil Toplum Kuruluşları" konulu söyleşiyi gerçekleştiren Marlon Wedegartner, Almanya'daki sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları, sivil toplum kuruluşlarının çalışma modelleri hakkında bilgiler verdi. Çevirmen Necla Orhan'ın da katkılarıyla düzenlenen söyleşi de Alman gençleri ve ailelerinin yabancı bir ülkeye gittiği zaman yaşadıklarını ve düşüncelerini anlatan Wedegartner, Türk insanının medeni bir yapıda ve girişimci bir ruh içerisinde çalıştığını söyledi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi taraftarı olduğunu belirten Marlon Wedegartner, söyleşi de Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden gelen soruları cevaplandırırken, gelen görüşleri de değerlendirdi. Söyleşinin sonunda Bartın Belediyesi Meclis Üyesi Sedat Açıkgöz tarafından Marlon Wedegartner ve çevirmen Necla Orhan'a çeşitli hediyeler verildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 19:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?