17
Mayıs
2024
Cuma
BARTIN

Bartın Çilek Festivali başladı

Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivalinin 26.sı düzenlenen yürüyüşün ardından başladı. 3 gün sürecek festivalde pop müziği sanatçıları sahne alırken, çok sayıda etkinlik yapılacak. 

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali etkinliklerini düzenlenen kortej yürüyüşünün ardından başladı. Yukarı Çarşı Atatürk Anıtı'nın önünden başlayan yürüyüş Hükümet Caddesi, Şadırvan Caddesi, Kemerköprü Caddesi, Hal yeri üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar sürdü. 

Yürüyüşe Bartın Valisi İsa Küçük, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, Tarım il Müdürü Yusuf Alagöz, Sağlık Müdürü Dr. Osman Nacaroğlu, diğer daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Cumhuriyet Meydanına kadar belediye bandosu ile davul ve zurnalar eşliğinde gelen topluluk Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu. Festivalin başlaması sebebiyle ilköğretim okulu öğrencileri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. 

Daha sonra Ankara Yenimahalle Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. 3 gün sürecek festivalde çeşitli etkinlikler yer alacak.

.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 15:42:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
derya k IP: 132.252.149.xxx Tarih : 16.07.2008 14:54:39

ne zaman bu cilek festivali ben pazartesi günü 21.07.2008 almanyadan bartina ucuyorum yetisiyomuyum????