22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartın çöplüğünde yangın çıktı

Bartın çöplüğünde çıkan yangın devam ediyor. Belirli aralıklarla metan gazının tutuşması sonucu çıkan yangın belediye ekiplerinin müdahalesine rağmen söndürülemiyor.


Bartın'da, dokuz belediyenin evsel katı atıklarını depoladığı çöplükte metan gazının tutuşması sonucu yangın çıktı. Yangın, belediye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülüyor. Ancak, belirli bir zaman sonra yeniden tutuşuyor. Yangının çıkması sonucu rüzgarın etkisiyle, duman ve kötü koku çevre kirliliğine sebep oluyor.


Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, yaptığı açıklamada, "Belediyemiz çöplüğünde doğal olarak oluşan metan gazının, havaların aşırı sıcak geçmesi nedeniyle yanması sonucu oluşan duman ve kötü koku özellikle İnkum sakinlerini olumsuz etkilemektedir. Yangın söndürme çalışmaları devam etmekte, bu konuda belediyemizin tüm imkanları seferber edildi. Buna rağmen çöplükte oluşan metan gazının yanmasının önüne geçilemiyor. Ufak bir cam parçası metan gazının yeniden tutuşmasını tetikliyor" dedi.


Bartın Belediye Başkanı Ahmet Altıntel, ayrıca Çevre ve Orman Genel Müdürlüğü'ne durumu ilettiklerini ve sonuç beklediklerini de ifade etmişti.

İha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 12:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?