16
Mayıs
2024
Perşembe
BARTIN

Bartın doğalgazı bekliyor

Bartın'da, bu yıl içinde gelmesi beklenen doğalgaz hattı özellikle sanayicilerin umudu oldu. Enerji açığını kapatmak isteyen fabrikalar doğalgazın gelmesiyle birlikte rahatlayacak.

Bartın Valisi Halil Işık, 2009 yılı sonuna kadar doğalgaz ihalesinin yapılacağını ve Bartın'ın doğalgaza kavuşacağını söyledi. Bartın ilinde doğalgazı kullanabilmek için doğalgaz dağıtım ihalesinin yapılması gerektiğini anlatan
Vali Işık, şöyle konuştu:

"Konuyla ilgili EPDK çalışmaktadır. Yalnız uygun konjonktürün yakalanması çalışmaları devam etmesi nedeniyle henüz ihale yapılmış değil. 2009 yılı sonuna kadar bu konuda doğalgaz ihalesi yapılacak ve böylece Bartın'ın doğalgaza kavuşması sağlanacaktır."

Bartın'daki sanayicilerin enerji açıklarını giderebilmesi için doğalgazın önemli olduğunu belirten Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz de, bazı fabrikaların doğalgazı kendilerinin getirmeye çalıştığını söyledi.

Doğalgaz çalışmalarının devam ettiğini anlatan İsmail Toksöz, şöyle konuştu: "Çok acil iki fabrikamız kendi doğalgaz hattını kendisi yapıyor. Işıklar Holding'e bağlı Bartuğsan Tuğla Fabrikası şu an çalışmalarını devam ettiriyor. Aldatmazlar firmasına ait Bartın Seramik Fabrikası da doğalgaz çalışmalarını devam ettiriyor. Benim kendi arazimde de doğalgaz çalışması yapılıyor. OSB'de girişe kadar geldi."

Dağıtım ihalesinin yapılacağını anlatan Toksöz, sözlerine şöyle devam etti:

"İhale yapıldıktan sonra bütün fabrikalar kendi gazını kendisimi alacak,
yoksa dağıtım ihalesini alan firma mı yapacak bu belirlenecek. Mescier ve Selko isimli iki fabrika bu hatta çok yakın durumdalar. Onlar kendi gazımızı kendimiz getirelim diyorlar. Ama diğer fabrikalar uzak. Henüz izin verilmedi. Ya dağıtım şirketine verilecek ya da herkes kendi gazını getirecek. OSB'deki fabrikalarımız öncelikler arasında."
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 10:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?