18
Mayıs
2024
Cumartesi
BARTIN

Bartın güreşlere hazırlanıyor

BARTIN'DA KARAKUCAK PEHLİVAN GÜREŞLERİ YAPILACAK

Bartın'da 7. Karakucak Pehlivan Güreşleri yapılacak.

Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şube Başkanlığı tarafından organize edilen Karakucak Pehlivan Güreşlerinin bu yıl 7.'si yapılacak.

Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesi tarafından organize edilen program Bartın Valisi İsa Küçük'ün himayelerinde, Akmazlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Akmaz ve Bartın Güreş İl Temsilcisi Sayın Rafet Soyal 26 Haziran 2011 Pazar günü saat 14.00'te Atatürk Stadyumu'nda gerçekleştirilecek.

Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şube Başkanı Savaş Akkabak yaptığı açıklamada, "Ata sporumuz olan pehlivan güreşlerini Bartın gençlerine ve halkımıza sevdirmek, yaygınlaştırmak, gelenekselliğinin devamını sağlayabilmek yönüyle geliştirmelerin de destekçi olmak, Atalarımızın emaneti olan karakucak Pehlivan Güreşleri sporunun devamını sağlayabilmek amacıyla bu organizasyonu düzenlemiştir. Bu yıl 7.si düzenlenen pehlivan güreşleri sporumuzun çok eski tarihlere dayandığı Bartın'ımızda çok eski bir geçmişi olduğu bilinmektedir. Bizler dernek olarak bu sporun devamlılığını görev olarak düzenliyoruz. Bu organizasyonda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz İsa Küçük'e, Akmazlar A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Güreş Ağamız Hüseyin Akmaz'a, Güreş İl Temsilcimiz Rafet Soyal'a ve sponsorlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şube Başkanı Savaş Akkabak, tüm güreş severleri bu organizasyona bekledikleri de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2011 Salı 15:21:05
Güncelleme :23 Haziran 2011 Perşembe 10:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?