15
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartın İl Genel Meclisi toplandı

Bartın'da 28 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk toplantısını gerçekleştiren İl Genel Meclisi'nde 12 meclis üyesinin görev dağılımı yapıldı.
10 AKP'li, 1 DSP'li ve 1 CHP'li üyeden oluşan İl Genel Meclisi ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.Ardından İl Özel İdare Binası'na geçen meclis üyeleri görev dağılımı gerçekleştirdi. Bartın Valisi Ali Güngör, toplantı öncesinde 5 yıl görevde kalacak olan üyelere başarılar dileyerek, "Yeni çıkacak mahalli idareler kanunu ile bu meclis bir bakıma Bartın'ın parlementosu olacak. Bu sebeple meclis üyelerine büyük görevler düşecektir" dedi.
Görev dağılım sonrasında ise, AKP'de Ali Kartal ve Hikmet Özdilkural asil katipliğe, Hüseyin Demir ile Sefai Cesur yedek katip üyeliklerine seçildi. Gizli oyla yapılan birinci başkan ve başkan vekilliğine AKP'den Hüseyin Manav seçilirken, ikinci başkan vekilliğine yine AKP'den Recep Kantarcıoğlu seçildi. İl daimi encümen üyeliklerine ise AKP'den Hüseyin Manav, Recep Kantarcıoğlu, Emin Sarı, Hüseyin Demir, Hikmet Özdilkural seçildi. Daimi encümen yedek üyeliğine ise AKP'den Sefai Cesur, Ali Kartal, Yusuf Özçelik, Atnen Aydoğan, CHP'den ise Yusuf Taşkın seçildi. İller Bankası Genel Kurul toplantılarında Bartın İl Özel İdaresini temsil etmek için asil üyeliğe Recep Kantarcıoğlu yedek üyeliğe ise Sefai Cesur seçildi. İl ve İlçe İnsan Hakları Kurullarına ise Hüseyin Manav, Yusuf Özçelik, Emin Sarı, Mümin İşsözen seçildi. Vilayetler Hizmet Birliği toplantılarına katılacak temsilci için Hütsayin Manav asil üye olarak seçilirken, Ali Kartal da yedek üyeliğe seçildi.
BARTIN - İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 15:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?