22
Mayıs
2024
Çarşamba
BARTIN

Bartın-İnkumu halkı sel yaralarını sarmaya çalışıyor

Beldede 300 ev ve işyerinin su altında kaldığını, 50 aracın da sel sularında sürüklenerek kullanılamaz hale geldiğini bildiren Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, beldede temizlik çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.


Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, ancak 1 trilyon liralık zarar tahmin ettiklerini belirten Yalçınkaya, "Belediye ekiplerinin yanı sıra, Sivil Savunma, Köy Hizmetleri, Karayolları ekipleri temizlik çalışmalarına katıldı. Beldedeki çamurun temizlenmesi için uğraşıyoruz. Köy hizmetleri ekipleri çamuru temizlerken, belediye ekipleri de yolları yıkıyor. Karayolları ekipleri ise bozulan yollarda çalışma yapıyor. Aynı zamanda ev ve işyerlerini su basan vatandaşlarımıza yardım ediyoruz" dedi.


Halen elektrik ve su verilmeyen İnkumu’nda tatilcilerin de ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını kaydeden Yalçınkaya, "Beldede halen bin kadar tatilci bulunuyor. Bu vatandaşlarımıza su ve yiyecek yardımı yaptık. Ayrıca bazı konaklama tesislerine de jeneratör temin ederek elektrik sorununu giderdik" diye konuştu.

iha-bartın
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2004 Çarşamba 18:17:39
Güncelleme :18 Ağustos 2004 Çarşamba 18:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?